Magyar foci

A fideszes képviselő szerint Debrecenben is fociznak Messik és Ronaldók

Átadták a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) új fedett, műfüves edzőpályáját.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a pénteki hangsúlyozta: Debrecen a magyar labdarúgás egyik fellegvára, ahol a szakemberek hosszú idő óta minőségi, értékteremtő munkát végeznek. Példaként említette, hogy az NB I-ben szereplő DVSC-ben egyre több saját nevelésű játékos kap helyet. Hozzátette: a kormány a tao-támogatást többek között a labdarúgó-akadémiák létesítményfejlesztései miatt tartja kiemelten fontosnak.

Eggyel továbbment Tasó László országgyűlési képviselő, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei szervezetének társadalmi elnöke. Beszédében a debreceni fociakadémiát szigetnek nevezte az elkallódás tengerén, majd a gyerekeket kitartásra és önbizalomra biztatta.

Meggyőződésem, hogy ebben a teremben is van olyan képességű játékos, mint Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi, csak még nem tudja. Ha ezt nem hozod ki magadból, és benned marad, az csak lappangó tehetség. Ha viszont ki tudod hozni, lehetsz világraszóló magyar ember, akikből szerencsére elég sok van

– mondta büszkén a képviselő a Dehir szerint.

A 4300 négyzetméter alapterületű, 75-ször 76 méteres csarnok 906 millió forintba került. A fejlesztéshez a Magyar Labdarúgó Szövetség a látvány-csapatsportok támogatásából 629 millió forintot biztosított, a debreceni önkormányzat 255 millióval támogatta a beruházást, a DLA pedig 22 millió forinttal járult hozzá a költségekhez.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik