Szoboszlai hosszabbított, 2022-ig marad Salzburgban

„Meggyőződésem, hogy a jövőm szempontjából tökéletes környezetben vagyok.”

Az osztrák élvonalban szereplő Red Bull Salzburg a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2022-ig szerződést hosszabbított a csapat magyar válogatott kerettag középpályásával, Szoboszlai Dominikkal.

Elképesztően jó érzés és nagy kihívás, hogy ennek a klubnak és ennek a nagyszerű csapatnak a része lehetek. Az elmúlt években rengeteg támogatást kaptam az edzőktől és az egész klubtól, így rengeteget tudtam fejlődni. Meggyőződésem, hogy a jövőm szempontjából tökéletes környezetben vagyok, ezért is döntöttem úgy, hogy idő előtt meghosszabbítom a szerződésemet Salzburgban – írta a Facebookon a játékos.

A 18 éves tehetség eredeti szerződése 2021-ig szólt, ezt toldották meg újabb egy évvel. A fiatal játékos 2017 eleje óta készül náluk, az akadémián, az U18-asoknál kezdett, majd kölcsönben a másodosztályú FC Lieferingnél szerepelt, ahol 42 meccsen 16 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott. Tavaly nyár óta ismét az RB Salzburg keretének tagja, és eddig 11-szer kapott bizonyítási lehetőséget.

A magyar válogatott Eb-selejtezős keretébe is meghívott játékos kiváló heteket él meg: az Európa Ligában gólpasszal mutatkozott be a Napoli ellen, míg az osztrák Bundesligában a hétvégén először volt kezdő, és rögtön be is talált az Innsbruck elleni találkozón.

Dominik óriásit fejlődött nálunk, és az utóbbi hónapokban a személyisége is sokat változott – mondta róla Christoph Freund sportigazgató. – A tehetségéhez profi mentalitás is társult. Most fontos, hogy tartsa az irányt, következetesen haladjon az útján, az FC Red Bull Salzburg pedig minden lehetőséget meg fog adni neki.