Magyar foci sport

Gulácsi Péter kimondta: irány a Bajnokok Ligája!

A következő négy bajnoki döntő lesz a lipcseieknek a Bundesligában.

A kapus Gulácsi Péter azt mondta, klubcsapatával, az RB Leipziggel szeretnének visszakerülni a Bajnokok Ligájába.

A következő négy bajnoki a Hertha, a Leverkusen, a Gladbach és a Wolfsburg ellen döntő lesz – fogalmazott a Sport Bildben szerdán közölt interjúban a magyar válogatott hálóőr.

Mind a négy említett csapat riválisa a lipcseieknek a nemzetközi indulást érő helyekért folyó harcban. Gulácsi a 65 pontot jelölte meg célként.

– Annak elégnek kell lennie – utalt a negyedik helyre és az azzal járó automatikus BL-indulásra.

Ralf Rangnick együttese 26 forduló után 49 ponttal a harmadik helyen áll a Bundesliga tabelláján. Az előző szezonban a harmadik Hoffenheimnek és a negyedik Borussia Dortmundnak 55 pont is elég volt a BL-hez.

A jelenleg a válogatottal a szlovákok és a horvátok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő Gulácsi a mostani bajnoki szezonban 13 mérkőzésen nem kapott gólt, és mindössze húszszor találtak be a kapujába, ezzel listavezető kollégái között.

Nem az a célunk, hogy rekordokat döntsünk. Ami sokkal értékesebb, hogy egy góllal meccseket tudunk nyerni. Ez sokáig nem volt az erősségünk – mondta a lipcsei védelem stabilitásáról Gulácsi Péter.

Fotó: Mike Kireev/NurPhoto/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!