Magyar foci

Király Gábor elárulta, mit mondott a játékvezetőnek, amiért kiállították

A Haladás kapusa csupán azt jelezte, leshelyzet állt fenn a kapott gólnál.

Megírtuk: a Ferencváros 2-0-ra verte otthon a Haladást. A vendégeknél az egyébként remekül védő Király Gábor a 71. percben, az első gól után addig reklamált, amíg néhány másodperc alatt két sárga lapot kapott, így ki is állították. Persze ekkor már rég vezetnie kellett volna a hazaiaknak, csak éppen Lanzafame szabályos gólját elnézték a játékvezetők…

Az M4 Sport közzétette a kérdéses jelenetet. Király láthatóan azt kéri számon a sporin, hogy Lovrencsics Gergő megpattanó lövésénél lesen áll Fernando Gorriarán, aki zavarta őt a helyzetnél, ám a játékvezető nem értett ezzel egyet.

A meccs után a kapuslegenda a klub honlapján mesélte el, mit mondott Karakó Ferenc játékvezetőnek.

Az első gól lesszituációból született és ugye év közben a csapatok számára tartanak játékvezetői előadásokat, amelyeken azt tanítják, hogy amennyiben úgy érezzük, hogy valami olyan dolog történik, amit szóvá kell tennünk, azt jelezzük a játékvezetőnek – mondta Király Gábor. – Most is teljesen normális hangnemben szóltam Karakóhoz, egyetlen szitokszó, vagy káromkodás nem hagyta el a számat. Mondtam, hogy ketten lesen álltak. Azt kérte, menjek el onnan. De mondtam: akkor is ketten lesen álltak, kérdezze meg a partjelzőt. Erre előhúzta a sárga lapot, mire mondtam: akkor is lesen álltak, nézzétek vissza, hogy les volt. Újra mondta, hogy menjek innen, mire én is megismételtem, hogy akkor is les volt. Erre felmutatta a piros lapot. Ez volt körülbelül a 890. meccsem és soha nem voltam kiállítva. 

Címlapkép: MTI

Olvasói sztorik