Magyar foci

Pintér már tíz éve megmondta, mi a baj a magyar futballal

Nincs csapata Pintér Attilának, mióta a nyáron távozott a Puskás Akadémiától. A búcsú meglepetésként hatott, mivel Pintérrel hatodik lett a felcsúti klub, amely Magyar Kupa-döntőt játszhatott az Újpesttel, amit büntetőkkel vesztett el. Amikor a Nemzeti Sportban megjelent interjúban azt kérdezték a korábbi szövetségi kapitánytól, hogy miért köszöntek el tőle, diplomatikusan csak annyit felelt, a futballban bármi megtörténhet, így hozta az élet.

Az azóta eltelt fél év során Pintér az új trendeket követve bővítette a szakmai tudását, és külföldön is járt tapasztalatszerzés céljából.

“Mindig a magyar labdarúgásért akartam tenni, azért, hogy fejlődjön a futballunk. Egy bizonyos idő után nem a kispad, hanem az öltöző illata hiányzik, és az adrenalin, mert igazi sportember vagyok”

– magyarázta Pintér, aki úgy érzi, teljesen meg kellene újítani a magyar utánpótlás-nevelést, és a külföldi példákat kellene követni. Szerinte máshol a sikertelen világversenyek után rájöttek, min kell változtatni, és mertek újítani.

“Mi csak beszélünk róla, de nem lépünk, pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség és a kormány minden támogatást megad hozzá. Ám akiknek többet és jobban kellene dolgozniuk azért, hogy előrelépjen a magyar futball, nem teszik meg. Ha változik az utánpótlásképzés, az NB I színvonala is növekszik. (…) Már körülbelül tíz esztendővel ezelőtt elmondtam, változtatni kellene, hogy ne felnőttszinten ütközzenek ki azok a hiányosságok, amelyeket már fiatal korban kellene orvosolni”.

Pintérről elterjedt, hogy nehéz a természete, de szerinte bármelyik korábbi klubjánál azt mondanák róla, hogy azért dolgozott, hogy a csapat sikeresebb legyen. “A győzelem érdekében mindenre képes vagyok, nekem ez a sport lényege. Akinek ez nem tetszik, az másként gondolkodik.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik