Magyar foci

Csípi a románok szemét, hogy a Puskás Akadémia játékosa Magyarországot választja

Radoki János kinevezésével erősen “magyarosodott” és fiatalodott a Puskás Akadémia kezdőcsapata. Az egyik játékos, aki tavasszal a felnőttek között is pályán találta magát Tamás Nándor, aki a felcsútiak előtt Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen és Csíkszeredán is futballozott. A 18 éves kézdivásárhelyi szélső körül azonban kisebb sportdiplomáciai vita alakulhat ki.

Tamás ugyanis román útlevéllel már bemutatkozott az U18-as válogatottban, csakhogy a futballista kijelentette, hogy a jövőben a magyar csapatot erősíteni. A románokat annyira meglepte a fordulat, hogy azt is megkérdőjelezték, a játékos ezt megteheti-e?

Tamás Nándor az U19-es válogatott kerettagja is volt, nagyon jó játékos, világosan közölte, hogy a magyar válogatottban akar a jövőben szerepelni. Szerintem nem is játszhatna náluk a FIFA szabályzata szerint.

– nyilatkozta Andrej Vochin, a Román Labdarúgó Szövetség munkatársa a Telekom Sportnak, hozzátéve, hogy több kettős állampolgárságú játékosnál ködösek ezek az ügyek.

Vochin annak példájaként hozta föl Tamás esetét, hogy a román futball több tehetséget is elveszített azért, mert a Puskás Akadémia hálója magához csábítja a székelyföldi és erdélyi fiatal játékosokat. A románok szerint ezzel gyengül az utánpótlásuk és a futballjuk is.

Tamás Nándor mind a négy tavaszi bajnokin kezdő volt, 296 percet töltött a pályán.

Nyitókép: ujpestfc.hu

Olvasói sztorik