Magyar foci

Marko Nikolics: Nem adhatjuk fel, amíg matematikai esélyünk van a címvédésre

Hat pontra csökkentette a Fradi mögötti hátrányát a Mol Vidi FC.

Megírtuk: a Mol Vidi FC 3-1-re győzött az MTK otthonában az OTP Bank Liga 21. fordulójának zárómérkőzésén. A címvédő idén két vesztes hazai bajnokit követően szerzett először pontot, és visszavágott az MTK-nak az októberben elszenvedett 3-0-s vereségért.

A meccs után a fehérváriak vezetőedzője, Marko Nikolics a klub honlapján értékelt.

Gratulálok mindkét csapatnak a mérkőzéshez. A játékosaimnak értelemszerűen a győzelemhez, az MTK-nak pedig a második félidei teljesítményhez. Az első félidőben kombinatív focit játszottunk, mentek a passzok, nagy energiákat mozgósítottunk, a három gólon kívül is voltak lehetőségeink. A második félidőben túl nyugodt lett a csapat, nagyjából 20 labdát veszítettünk el 25 méterre a kapunktól, ahelyett, hogy veszélyes kontrákat vezettünk volna. Volt persze három-négy ellentámadásunk, de akkor rossz döntéseket hoztunk a végén, például amikor négy a három elleni szituációnál Hodzic lövést választott passz helyett, vagy Kokónak is volt hasonló helyzete. Tulajdonképpen egyetértek kollégámmal abban, hogy eldőlt 3-0-nál a mérkőzés, de ettől még nem lankadhat a koncentráció, minden percben maximális odafigyeléssel kell játszani. De a legfontosabb ma az volt, hogy visszatérjünk a győztes útra, és ez sikerült. Ez a mérkőzés már történelem, következik a szerdai kupameccs, most már arra figyelünk.

A vezetőedzőt természetesen arról is kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy három ponttal csökkent a hátrányuk az FTC-vel szemben.

– Teljesen őszinte leszek, számomra csúnya képet mutat a tabella. A mögöttünk lévő csapat közelebb van, mint az előttünk lévő. De elmondtam a játékosoknak is, hogy nem adhatjuk fel addig, amíg matematikai esélyünk van a címvédésre. Most is hiszek abban, hogy megismételjük a tavalyi sikereinket, de ehhez az első félidei teljesítményre lesz szükség, nem pedig a második játékrészben mutatottra – tette hozzá.

Fotó: molvidi.hu

Olvasói sztorik