Magyar foci

Nego Loic letette az esküt, magyar állampolgár lett

A válogatottban azonban nem léphet pályára.

Csütörtök reggel kilenc órára a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal tanácstermébe volt hivatalos a Mol Vidi FC francia jobbhátvédje, Nego Loic. A párizsi születésű játékos többedmagával együtt állampolgársági esküt tett, így február 14-étől kezdve honfitársunknak, magyar labdarúgónak tekinthető.

Az eskütétel után Nego Loic természeteses mosolyogva válaszolt a jelenlévő újságírók kérdéseire.

Nagy boldogságot érzek, hiszen szeretek Magyarországon élni. Kis megszakítással öt éve vagyok itt, így megtiszteltetés, hogy megkaptam az állampolgárságot. A válogatottságról nem tudok sokat mondani jelenleg, ez nem rajtam múlik. A jelenlegi szabályok mellett nem léphetek pályára a nemzeti csapatban, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Melyik nehezebb, gólt lőni a Chelsea-nek, vagy megtanulni magyarul? Hú, egyik sem könnyű! Igyekszem majd minél többet elsajátítani a magyar nyelvből is.

– idézi Nego szavait a vidi.hu.

Mint ismert, a fehérváriak univerzális játékosa a FIFA szabályai szerint azért nem lehet magyar válogatott, mert korábban már játszott tétmérkőzést a francia utánpótlás-válogatottban, sőt U19-es Európa-bajnokságot is nyert hazájával.

 

 

 

 

címlapfotó: vidi.hu

Olvasói sztorik