Magyar foci

Különleges koreográfiával készül a derbire a Fradi-tábor

A fergeteges hangulat garantált szombat este.

A Bors megszólaltatta Hamberger Ádámot, a Green Monsters vezetőjét, aki elárulta, a ferencvárosiak különleges koreográfiával készülnek a 225. Ferencváros–Újpest bajnoki meccsre (19.30, tv: M4 Sport).

Nálunk nemcsak szombat a derbi napja: hetek óta tart. Rengeteg munka és készülődés van benne – mondta a főszurkoló. – A fradisták mindenhol megtöltik a vendégszektort, ez így lesz most is. A tábor mindent megtesz, hogy a többségben levő hazai szurkolókat legyőzzük.

Ahogy a bulvárlap említi, a legtöbbször már a derbik előtt felbukkantak a város némely részén a másiknak szánt üzenetek: nemrégiben a Dunakorzót lepték el lila plüssmajmok. A 2011 áprilisában a régi stadion tetejére, a 2-es szektor fölé egy felfújható, óriás lila majom került. Erre nagyon berágtak Újpesten, mondván, mindez nem történhetett volna meg a Fradi vezetőségének engedélye nélkül. Tavaly szeptemberben pedig az okozott felháborodást, hogy a fradisták elégettek egy lila zászlót.

Az örökmérleg ferencvárosi fölényt mutat, 102 zöld-fehér győzelem mellett 61-61 döntetlen és újpesti siker született. A két csapat legutóbbi összecsapásán, szeptember 29-én a telt házas Groupama Arénában, közel 21 ezer néző előtt Davide Lanzafame góljával nyert a Ferencváros.

Nyitókép: fradi.hu

Olvasói sztorik