Magyar foci

Három jelölt: közülük kerül ki 2018 legjobb magyar labdarúgója

A férfiaknál Gulácsi Péter, Juhász Roland és Szalai Ádám maradt versenyben.

Minden kategóriában megnevezték, hogy ki került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 61. alkalommal kiírt szavazásán. A győztest jövő csütörtökön, a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év sportolója gálán hirdetik ki.

A legjobb háromba a férfiaknál Gulácsi Péter, Juhász Roland és Szalai Ádám, a nőknél Csiszár Henrietta, Jakabfi Zsanett és Vágó Fanny került be.

Szöllősi György, a MSÚSZ elnöke a hétfői sajtótájékoztatón jelentette be az egyes kategóriák legjobb három jelöltjét, és elmondta, 439 voks alapján alakult ki a sorrend. Ez rekordnak számít, miután hárommal megdőlt a tavalyi csúcs.

A gálára meghívott több díszvendég közül a labdarúgó Fazekas László és gyorskorcsolyázó olimpiai bajnok Hunyadi Emese nevét árulta el.

Az MSÚSZ tagjai 11 kategóriában szavazhattak, a szövetség hét, míg a Magyar Paralimpiai Bizottság három kategóriában állított össze tízes listákat. Az Év góljára az M4 Sport honlapján január 14-től voksolhattak a szurkolók, az MLSZ Életműdíjasát a labdarúgó-szövetség elnöksége, az MSÚSZ-MOB Életműdíjast pedig a két szervezet választja meg.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elárulta: az Év góljáról döntő szavazáson a szakmai zsűri által összeállított tízes listáról a szurkolók szavazása után Bódi Ádám (DVSC), Loic Nego (Vidi) és Sigér Dávid (FTC) találata maradt versenyben. Hozzátette: a három játékosra leadott voksok nem törlődtek, a három labdarúgó kiélezett versengése még nem dőlt el.

A jövő csütörtökön 20 órakor kezdődő műsorvezetője Mohay Bence lesz.

Címlapkép: Gulácsi is jelölt. Fotó: mlsz.hu

Olvasói sztorik