Magyar foci

Tönkretette az életüket az NB I-es stadion, pénzt kaphatnak a környéken lakók

Szombathelyen egyre több támadás éri a tizenhárom milliárd forintból épült létesítményt.

Szombathelyen nem jó most szurkolónak lenni. A zöld-fehérek lassan, de biztosan haladnak a kiesés felé, amit a szimpatizánsok valóságos drámaként fognak fel, hiszen az egyesület idén lett 100 éves. Nem ilyen megoldásokról álmodtak.

Szombathelyen nem jó most a Rohonci úti stadion mellett lakni sem. Korábban beszámoltunk róla, hogy többen panaszkodtak, mert éjszaka is nappali fény van, nem tudnak aludni. Kiderült: fűszolárral világítják és fűtik a gyepet, hogy az megfelelő minőségű legyen. Itt írtunk róla részletesen.

A nyugat.hu most egy másik problémára is felhívja a figyelmet. Kopcsándi József városi képviselő azt állítja, egyre több környéken élő jelzi, hogy lakásának, ingatlanjának csökkent a forgalmi értéke és romlottak az életkörülményei. Kopcsándi azt írja, ennek ellensúlyozása az önkormányzat erkölcsi és anyagi kötelezettsége, ezért a Haladás sportkomplexum mellett élők kártalanításáról nyújtott be közgyűlési előterjesztést.

Az előterjesztésben ezért azt javasolja, hogy a most készülő, idei költségvetésben különítsenek el egy pénzügyi alapot arra, hogy

– egy ingatlanforgalmi szakértő vizsgálja meg a stadion közelében lévő ingatlanok értékcsökkenését és annak nagyságát,

– és ha az ingatlancsökkenés megállapított mértékét az érintettek elfogadják, akkor ebből az alapból még az idén kezdődjön meg az érintettek kártalanítása.

A stadion építése előtt készült ugyan egy hatástanulmány, de a képviselő szerint annak eredménye nem felel meg a valóságnak. Abban egyébként az állt, hogy az építkezésnek, majd később a stadionnak nincsenek társadalmi, gazdasági, környezeti, költségvetési hatásai.

Kiemelt fotó: nyugat.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik