Magyar foci

Nemet mondott az Atléticónak és az MU-nak, a West Hamhez igazol a magyar kapus

Hegyi Krisztián a felnőttekkel is edzeni fog, de egyelőre az U18-as csapatban véd majd.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a magyar korosztályos válogatott Senkó Zsombort leigazolja a Juventus a szombathelyi Illés Akadémiától.

Most az akadémia egy újabb klubváltásról adott hírt, eszerint az U17-es válogatott, 16 éves Hegyi Krisztiánt az angol Manchester United, a Wolverhampton, a West Ham United és a spanyol Atlético Madrid korosztályos gárdája is tesztelte, a tehetséges hálóőr valamennyi klubnál megfelelt, így abban a szerencsés helyzetben volt, hogy válogathatott az ajánlatok közül – végül a West Hamet választotta.

Ami Hegyit illeti, minden bizonnyal a West Hamben folytatja pályafutását, de egyelőre aláírt szerződést nem kaptunk az angoloktól – mondta a klubhonlapnak Tóth Miklós, az Illés Akadémia ügyezető igazgatója.

– Krisztiánnal nyolc éves kora óta foglalkozom, a Lurkóban kezdte pályafutását, majd az Illés Akadémiára került. Nagyon jól képzett, de hiába 195 centiméter és 90 kilogramm, nem olyan felpítésű, mint Senkó, hanem inkább nyúlánk kapus, mint például a holland Edwin Van der Saar. Technikailag mindent tud, nagyon gyors, kiválóak a reflexei, jobb lábával extra jól rúg, de a bal lába is nagyon jó. Remek alany, mindent megcsinál az edzéseken és mentálisan is erős, nem stresszel, nyugodt a kapuban. Óriási dolognak tartom, hogy ilyen klubok ajánlatai közül válogathatott, azért döntött a West Ham United mellett, mert a kapusedző nem más, mint az a spanyol Xavi Valero, aki anno Rafa Benítez mellett is dolgozott a Real Madridnál. Amennyiben hivatalossá válik a szerződtetése, az U23-as, azaz a tartalékcsapattal, sőt, a felnőttekkel is edzeni fog, egyelőre az U18-as csapatban véd majd. De az angolok nem titkolták: amennyiben fejlődése töretlen lesz, 18-19 éves korában már a felnőttcsapatnál is számolnak vele – fogalmazott az Illés Akadémia kapusedzője, Kutasi Csaba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

successful and adventurous year⚽🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇪🇸🇭🇺#ilovemymom #weneverstop

Hegyi Krisztián⚽🇭🇺 (@h.krisztian_) által megosztott bejegyzés, Jan 1., 2019, időpont: 11:24 (PST időzóna szerint)

Olvasói sztorik