Magyar foci

Baráth Botond búcsúzóul még üzent egyet a Honvédnak

Szokatlan hangvétel egy magyar labdarúgótól.

Nem akármilyen búcsúüzenet hagyott Baráth Botond. A Budapest Honvéd, és a magyar válogatott védője a Facebookon köszönt el a csapattól, ahol játékos lett belőle.

Kedves Bp. Honvéd – kezdte üzenetét a védő, aki decemberben igazolt a Sporting Kansas Citybe.

Nem vagyok a szavak embere és nem szeretek búcsúzkodni. Anno 11 éve befogadtál az otthonodba, amiért nagyon izgatott voltam. Mikor elhagytam a családi fészket és ide költöztem kicsit féltem, hogy mi vár rám. Sok új emberrel ismerkedtem meg általad és nagyon sok életre szóló barátságot köszönhetek neked és persze általad ismertem meg a szerelmemet is. Végig jártam azt a bizonyos létrát, ami ütött-kopott volt néha.

Utánpótlásban az ország legjobb csapatában játszhattam, ahol nagyon sok csatát megvívtunk a riválisainkkal. Szinte megnyertünk mindent, igaz egyszer nagyot botlottunk. Szépen, lassan kinőttem az U-korosztályt és elkezdődött a felnőtt pályafutásom. Sajnos nem úgy kezdtem mint, ahogy arról álmodtam. Voltak nehéz pillanatok mikor NB 2-ben robotoltunk a srácokkal, de nem adtuk fel csináltuk, mert el akartuk érni a céljainkat. Folyamatosan tudtam edzeni az első csapattal, aminek nagyon örültem, mert sokat fejlődtem mentálisan és fizikálisan.

Egyszer csak arra kaptam fel a fejemet, hogy azon a pályan játszom, ahol oly sok Kispesti Legenda kifutott és futballozott. Jó pár bajnoki cím van a gyűjteményedben, aminek külön örülök, hogy én és a társaim gazdagíthattuk eggyel. Próbáltam hű maradni azokhoz az elvekhez amiket lefektettél a játékosoknak, amik itt nálad alap elvárás. Remélem nem hoztam rád szégyent és mindig emlékezni fogsz rám.

Én a magam részéről biztos hogy a szívembe zártalak és nyugodtan kijelenthetem, hogy a te otthonod az én második otthonom lett. Ezuttal is szeretném megköszönni neked ezeket a csodás éveket amiket eltölthettem a szárnyaid alatt. Kívánok még sok bajnoki címet neked.

Ui: Ha megengeded a jövőben valamikor szeretnék legalább egy meccset játszani a felújított házadban.

Köszönettel Baráth Botond 36.

Itt írtunk róla, hogy kivel pótolhatja a Honvéd a védőt.

Olvasói sztorik