NB I

Honvéd: Kálnoki Kis léphet Baráth Botond helyére

Tüdőgyulladása miatt közel két hónapot volt kénytelen kihagyni, de már teljesen egészséges a védő.

Az Újpest elleni bajnokit követően két hét pihenőt kaptak a Budapest Honvéd játékosai, és a felnőttkeret tagjai közül egyetlen játékos volt, aki egyéni edzéstervvel ment szabadságra: Kálnoki Kis Dávid.

Köszönöm, jól vagyok, teljesen meggyógyultam – újságolta a klubhonlapnak a játékos, aki tüdőgyulladása miatt közel két hónapot volt kénytelen kihagyni. – Szerencsére nem volt semmilyen szövődménye a betegségnek, de 15 napig szedtem antibiotikumot, 10 napig 39 fokos lázzal feküdtem, a betegség után még szobafogságra voltam ítélve, kímélni kellett magamat, hosszú két hónapon vagyok túl.

A szabadon igazolhatóként érkezett, legutóbb Újpesten szereplő védőnek ráadásul azért is jött rosszkor a kihagyás, mert éppen akkor betegedett meg, amikor már kezdte magát utolérni.

Egy hónapja edzettem a Honvéddal, minden segítséget megkaptam a stábtól, az edzőktől, és amikor olyan állapotba kerültem volna, hogy játszhatok, akkor jött a betegség – jegyezte meg Kálnoki Kis Dávid. – Futóedzéseket kellett végeznem, illetve konditermi munkát is előírtak, csak követnem kellett az edzéstervet. A futótesztek azt mutatták, hogy a csapat szintjén vagyok, nincs lemaradásom a többiekhez képest.

A 27 esztendős védő hozzátette, ugyan a futópálya izmos meglepetést jelentett a játékosoknak, de összességében nagyon szép a Honvéd új komplexuma, jó érzés nap, mint nap itt edzeni – aztán tavasztól végre jöhet a játék is.

Baráth Botond távozása nyilván befolyásolja a helyzetemet, mivel így eggyel kevesebb védő van a keretben, de nem erre gondolok, hanem arra, hogy egy jó játékos ment el, én pedig mindig erős csapatban szeretek szerepelni, és az játsszon, aki a legjobb formában van. Szóval lehet, hogy nekem esetleg könnyebb lesz, de sajnálom a távozását és sok sikert kívánok neki Kansasben – mondta Kálnoki Kis Dávid.

Címlapkép: honvedfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik