Magyar foci

Király Gábor kiosztotta a Haladás védőit

A kapus elmagyarázta, hogy miért kapott sok gólt a csapat, de szerinte megoldják a bennmaradást.

A kiralygabor.eu készített évértékelő interjút a magyar válogatott rekorderével. Király Gábor, akit alaposan kikezdtek a szurkolók, a honlapnak elmondta, sokkal összetettebb egy látványos hiba, mint ahogy a szurkolók képzelik.

– Eleve több gólt kaptunk, sokszor mi magunk hoztuk helyzetbe az ellenfelet. Egy kapusnak az a feladata, hogy szervezze a védelmet. De vannak olyan szituációk, amikbe már egy kapus nem tud beleszólni, mert NBI-es szinten egy játékosnak tudnia kell.

Olvasni kell a játékot, nincs idő rövidzárlatra, hirtelen döntések vannak. Például ha jön kapura egy lövés, mikor lendít a támadó a védőnek úgy kell helyezkednie, hogy a kapu jobb vagy a bal oldalát fedezi, így dolgozik össze a kapussal. De ha beáll a játékos a lövéssel szemben, akkor a kapus már nem látja a labdát, nem látja az irányt, nem tud a helyes oldalra elmozdulni.

Sok megpattanó lövés is volt, ami azt jelenti nem voltunk elég közel az ellenfélhez, mert a labda útjába nem értünk bele. Alaphibákat vétettünk, sok technikai hibánk volt. Másrészt kevés gólt lőttünk, kevés helyzetet alakítottunk ki, amiből gólt lehetett volna lőni. Vagy a kihagyott tizenegyesek , hatból csak hármat értékesítettünk, ebből kettőt 0:0-ás állásnál szalasztottunk el. A mi helyzetünkben ez nem megengedhető. Azt gondolom még mindig, annak ellenére, hogy most a tabella nem ezt mutatja, hogy a Haladásnak egy erős középcsapatnak kell lennie, de ahhoz ennél több kell – mondta Király Gábor.

Kiemelt fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Olvasói sztorik