Magyar foci

Top 7: ők a legjobban kereső magyar labdarúgók

Dzsudzsák Balázs már csak második a listán.

Továbbra is a labdarúgók keresik a legtöbbet a magyar sportolók közül – írja a Blikk. A 2018-as esztendőben Willi Orbán, az ősszel a Nemzetek Ligája-selejtezők során a lengyel és a német válogatottal szemben a magyar nemzeti csapatot választó RB Leipzig-védő végzett a bevételi lista élén. A Bundesliga-együttesnél 2022-ig szerződéssel rendelkező bekk évente 3 millió eurót kap, ez átszámítva 969 millió forint. A bruttó 240 ezer forintnak megfelelő magyar átlagkereset 336-szorosát viszi haza havonta. Ha már jövedelmek: korábban megírtuk, hogy Huszti Szabolcs döbbenetes fizetésért igazolt a Vidibe (akkor még Videotonnak hívták).

A régebben listavezető Dzsudzsák Balázsnak sokáig nem volt klubja, majd az Egyesült Arab Emírségek élvonalán belül váltott az al-Vahdáról az al-Ittihad Kalbára, ahol kevesebbet kap a tudásáért, de még így is 2,2 millió eurót, azaz 710 millió forintot adnak neki.

A labdarúgók közül ott van még a listán Szalai Ádám, Nikolics Nemanja, Gulácsi Péter, Kádár Tamás és Németh Krisztián is. A tízes sportolói listára egy kosárlabdázó, Hanga Ádám, valamint két teniszező, Babos Tímea és Fucsovics Márton fért még fel.

A labdarúgók sorrendje:

1. Willi Orbán (RB Leipzig) 969 millió forint/év
2. Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba) 710 millió forint/év
3. Szalai Ádám (Hoffenheim) 549,1 millió forint/év
4. Nikolics Nemanja (Chicago Fire) 541,5 millió forint/év
5. Gulácsi Péter (RB Leipzig) 323 millió forint/év
6. Kádár Tamás (Dinamo Kijev) 300 millió forint/év
7. Németh Krisztián (Sporting Kansas City) 289,9 millió forint/év

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik