NB I

Huszti döbbenetes fizetésért igazolt a Videotonba

Tizenegy hónapja egymilliárdért ment Kínába…

Ahogy azt a Rangadó szerda este a magyar sajtóban elsőként megírta, Huszti Szabolcs megegyezett a Videotonnal. A szenzációs igazolást fél nappal később a székesfehérvári klub hivatalosan is bejelentette, vagyis az 51-szeres magyar válogatott futballista az idény második felét az NB I-ben tölti.

A LEGFONTOSABBAK
Átigazolás, 11. nap: Alexis, Dele Alli, Klinar és az új Barca-játékos

Nagy szó ez, hiszen Huszti – aki tavaly nyáron térdműtéten esett át – csaknem 13 év után léphet ismét pályára a honi élvonalban, ugyanis 2005-ben igazolt a francia Metz együttesébe.

A kérdés csak az: mennyiért sikerült hazacsábítani?

Nem vitás, hogy a Franciaországban, Németországban, Oroszországban és Kínában is megforduló játékos a magyar futball egyik legpiacképesebb figurája, hosszú-hosszú évek óta csúcsgázsit tehet zsebre, e tekintetben talán egyedül Dzsudzsák Balázs képes tartani vele a tempót.

A Blikk tavaly februárban azt írta, Huszti évi 3.3 millió euróért, vagyis több mint egymilliárd forintért hagyta ott a Frankfurtot, és igazolt a kínai Csangcsun Jatajhoz.

Huszti évek óta az egyik legjobban kereső magyar labdarúgó Fotó: TF-Images/Getty Images

Biztosak lehetünk benne, hogy ennyi pénzt a Videoton nem tudott előteremteni, ugyanakkor mélyen zsebbe kellett nyúlni, hiszen Huszti maga is elmondta, nem gondolta volna, hogy visszatér a magyar bajnokságba.

Árulkodó, hogy Kovács Zoltán sportigazgató nem győzött hálálkodni Garancsi István tulajdonosnak, Magyarország egyik leggazdagabb emberének, ahogy a klub honlapján fogalmazott,„köszönjük a tulajdonosnak, hogy lehetőségünk volt egy ilyen kaliberű labdarúgót szerződtetni”.

Mennyi az annyi?

Az biztos, hogy Husztinak alább kellett adni az igényeiből, ám az általunk megkérdezettek, a hazai piaci viszonyokkal tökéletesen tisztában lévők szerint elképzelhetetlen, hogy havi ötvenezer eurónál, azaz 15 millió forintnál kevesebbért hazajöjjön.

Mint megtudtuk, ez az összeg két-háromszorosa lehet a legjobban kereső fehérvári labdarúgók bérének, és Huszti Szabolcs minden bizonnyal jelentős aláíráspénzt is kapott. Ez az összeg akár 30-60 millió forint is lehet…

– Huszti nagyjából havi háromszázezer eurót, vagyis csaknem százmillió forintot keresett Kínában, ha a Videotonnál akár csak százezret adtak volna neki, az „felrobbanthatta” volna az öltözőt – vélekedett a Rangadó informátora.

Olvasói sztorik