Magyar foci

Vinícius számára a pocsék pálya okozta a legnagyobb problémát

A Vidi védője szerint ez lehetett a kulcsa a rossz teljesítménynek.

Továbbra is kérdéses a Vidi továbbjutása az Európa Liga csoportköréből, miután a BATE együttesét idegenben sem sikerült legyőzni – a fehérorosz csapat két gólját itt és itt tudod elérni.

Azt már megmutattuk, hogyan értékelt Marko Nikolics, a fehérváriak trénere, de a csapat védelmének oszlopos tagja, Fiola Attila is ismertette álláspontját a teljesítményről. Kettejükkel ellentétben Paulo Vinícius szerint  leginkább a pálya pocsék minősége vezetett a rossz játékhoz.

Katasztrofális volt a pálya, nem igazán tudtuk kezelni ezt a helyzetet, gyakorlatilag fagyott volt, nem tudtunk megmaradni rajta, állandóan elcsúsztunk, elestünk, borzalmas volt számunkra. Nagyon sok a testi kontaktus és a párviadal az ilyen mérkőzéseken. Úgy gondolom, hogy a játékvezető bizonyos esetekben jobb ítéletet is hozhatott volna. Én is ütést kaptam az arcomra.

Felmerülhet a kérdés, hogy mivel a PAOK-ot legyőzte a Vidi, a fehérorosz csapat jobb lenne a görögnél?

Teljesen más csapatról van szó. A BATE-t sokkal fizikálisabb játékosok alkotják, míg a PAOK-nál inkább a technikásabb vonal a jellemzőbb. Ezért egy ilyen pályát ők sokkal jobban tudnának kezelni.

Címlapkép: Action Foto Sport / NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik