Magyar foci

Gulácsi Péterről áradoznak Németországban

A magyar kapus nem szerepel a címlapokon, a Bundesliga.com most mégis a hősök közé emelte.

A Bundesliga hivatalos honlapja legújabb összeállításában úgy fogalmaz: modernkori tendencia, hogy a általában a támadó szellemű játékosok – akik a gólokért felelnek – aratják le a babérokat és körülöttük mindig nagy a felhajtás. Éppen ezért a portál a német élvonal harmadához közelítve öt olyan hőst választott ki, akik nem igazán kerülnek a középpontba vagy éppen a címlapokra, de igencsak kimagasló teljesítményt nyújtanak és nagy hatásuk van a pályán.

Thomas Delaney (Borussia Dortmund), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Alfred Finnbogason (Augsburg) és Maximilian Eggestein (Werder Bremen) mellett Gulácsi Péter az ötödik kiválasztott.

Az RB Leipzig és a magyar válogatott hálóőre az új szezonban is alapember a klubcsapatában. A lipcseiek a bajnokságban zsinórban két 3-0-s győzelmet arattak – előbb a Hertha BSC, majd a Bayer Leverkusen felett, így a válogatott szünetre a tabella harmadik fokáig kapaszkodtak Gulácsiék.

A portál szerint a gólfelelősök, Timo Werner és Yussuf Poulsen hétről hétre jól végzik a feladatukat, miközben a védelem roppant stabil lábakon áll. Ralf Rangnick csapata sorozatban öt bajnoki mérkőzésen még csak gólt sem kapott – ebben pedig a hivatalos a szaklap szerint elévülhetetlen érdemei vannak Gulácsinak.

A magyar kapus összesen hat találkozót hozott le kapott gól nélkül, ezzel a mutatóval pedig minden hálóőrt maga mögé utasít a Bundesligában. A Leipzig tizenegy bajnoki mérkőzésen csupán kilenc gólt kapott, ezzel övék a legjobb mutató a német élvonalban.

Nem mellesleg a Bundesliga.com kiemeli: Gulácsi hétvégén hatalmas védést mutatott be hétvégén Leon Bailey lövésénél.

Hallottam, hogy a szurkolók a nevemet skandálják. Jó érzés és persze roppant büszke vagyok emiatt

– fogalmazott a magyar kapus, aki csütörtökön az észtek, vasárnap pedig a finnek ellen segítheti a magyar válogatottat a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken.

Ha már a nemzeti csapat: kezdő lesz Dzsudzsák a válogatottban? Rossi csattanós választ adott.

Gulácsi Pétert csak dicsérik – fotó: Karina Hessland/Getty Images

címlapkép: Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik