Válogatott

Rossi: Nem kötelező játszatni Dzsudzsákot, mérlegeljük a lehetőségeket

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, mit kíván tenni a jövőben azért, hogy kevesebbet balhézzon a játékvezetők miatt a kispadnál.

Vasárnap este a játékosok zöme megérkezett Telkibe, a magyar válogatott edzőtáborába, hétfő délután pedig már a teljes keretnek – Sallai Roland és Fiola Attila kivételével, akik a hétvégi mérkőzésükön megsérültek – vezényelhet edzést Marco Rossi szövetségi kapitány. Ha már Fiola: láttad, milyen brutális szabálytalanságot követett el a hétvégén?

A nemzeti csapatunk csütörtökön Észtország, vasárnap pedig Finnország ellen lép pályára a Groupama Arénában Nemzetek Ligája-találkozón, a felkészülésről kapcsolatos tudnivalókról pedig hétfő délután tartott sajtótájékoztatót az olasz szakember.

– Remélem, hogy nem lesz nagy probléma a hiányom, bízom a csapatban és a munkatársakban, Cosimo Inguscióban és Gera Zoltánban, előbbi lesz a helyettesem – kezdte Rossi arra vonatkozóan, hogy az észtek ellen eltiltás miatt nem ülhet le a kispadra.  – Az észtek játékát ismerjük, remélem nem fogjuk ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint az első meccsen. Az eltiltásommal kapcsolatban szeretném hozzáfűzni, hogy sajnálom a helyzetet, amit az MLSZ-nek okoztam ezzel. A szövetségtől minden támogatást megkap a válogatott a sikeres szerepléshez és ehhez nehéz helyzetbe hoztam az egész csapatot.

Én egy más generáció vagyok, mint a játékosaim, az X-generációhoz tartozom, a játékosaim pedig az Y és a Z-hez, sokkal inkább a számítógép vonzásában élnek. Én is olvasok természetesen hozzászólásokat, kommenteket az eltiltásommal kapcsolatban. Egy arcom van, nem viselkedek másképp a pályán és a pályán kívül sem. Mindig becsületesen állok hozzá a munkához, mindent megkapok az MLSZ-től a sikerhez, amennyiben nem nyerjük a meccseket, minden felelősséget magamra vállalok. Egyesek túlzásokba esnek velem kapcsolatban, semmilyen nyomás nincs rajtam az MLSZ részéről, hogy kit játszassak, kit ne hívjak be, egyedül csak én és a stábom döntök arról, hogy ki legyen a válogatott tagja.

Rossi úgy folytatta, tudja, hogy sokszor balhézik a kispad mellett, ugyanakkor egy országot képvisel, ennek megfelelően úriember módjára akar viselkedni. És hogy mi lehet a megoldás?

Mentálisan edzeni kell magamon, mielőtt kimegyek a kispadhoz.

A kapitány ezután kiemelte, nem is szeretne a negyedik helyre gondolni, a cél a hat pont megszerzése az itthoni két meccsen, a szurkolók bizalmának visszaszerzése, a későbbiek során pedig, hogy esélyünk legyen az Eb-re kijutni. Rossi ezután kitért Dzsudzsák Balázsra is, aki hosszú idő után újra tagja a csapatnak.

Dzsudzsák a huszonnégy behívott játékos közül az egyik, ez nem azt jelenti, hogy kötelező játszatni, ebben a három napban mérlegeljük a lehetőségeket. Akár az is előfordulhat, hogy az egyik meccsen kezdőként, a másikon pedig csereként jut szóhoz, ez majd csütörtökig még kiderül.

Zárásul Rossi hozzátette, még nem beszéltek a csapaton belül arról a két játékosról, akiknek a hozzáállásával elégedetlen volt Észtországban, erre akkor kerül sor, amikor mindenki megérkezik az edzőtáborba.

címlapfotó: MLSZ Twitter

Olvasói sztorik