Magyar foci

Végre valaki, aki megvédte Kassait

A korábbi magyar válogatott játékos szerint Bognár Tamás hibázott.

Szerda óta nincs olyan nap, hogy ne kerülne szóba Kassai Viktor élete egyik legnagyobb tévedése, amit a Manchester City‒Sahtar Donyeck mérkőzésen követett el a Bajnokok Ligája csoportkörében, amikor a földbe rúgó Raheem Sterling esésére büntetőt adott.

Még a hazaiak menedzsere, Josep Guardiola is kinevette Kassai hatalmas hibáját, de aztán empatikusan nyilatkozott az esetről, a BBC pedig minden idők legrosszabb döntésének nevezte a tizenegyest.

Az egykori magyar válogatott csatár, Kovács Kálmán ugyanazon a véleményen van, mint ‒ a korábban a világ legjobbjának választott játékvezető ‒ Mark Clattenburg, ő is úgy véli, hogy Bognár Tamás alapvonali asszisztens hibázott az esetnél.

Az egyik hozzászóló más szemszögből világította meg a témát:

Sajnos nem tudhatjuk, mi hangzott el a mérkőzés előtti megbeszélésen a játékvezetői öltözőben. Az is lehet, hogy Viktor azt mondta az alapvonali asszisztenseknek, hogy enyém a hosszú oldal, tiétek a rövid és a kapuelőtér. Így lehet, hogy Bognár Tamás nem is a labdát vezető játékost nézte, hanem az érkezők területét.

nyitókép: AFP / Jure MAKOVEC

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik