Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Kassai dolgát a kollégája is megnehezítette – FOTÓ

A korábbi elismert játékvezető, Mark Clattenburg az alapvonalon álló spori felelősségét is kiemeli.

Mint ismert, szerda este óta a magyar játékvezető, Kassai Viktor szörnyű ítéletén csámcsog a nemzetközi sajtó, ami nem is véletlen, hiszen nem túlzás kijelenteni, hogy minden idők egyik legrosszabb döntését hozta Raheem Sterling esésénél a Manchester City–Sahtar Doneck Bajnokok Ligája-meccsen – sosem találod ki, mire készül az UEFA a hihetetlenül nagyot bakizó Kassai miatt.

A korábban a világ legjobbjának választott játékvezető, Mark Clattenburg azonban szélesebb spektrumon vizsgálja az esetet és felhívja a figyelmet az alapvonalon álló játékvezető, Bognár Tamás felelősségére is.

Pokolból a mennybe: így lett Nagy Dominik a Legia vezére
A fiatal játékos megmutatta, van benne karakter: a lengyelországi gólok az álomcsapatba és a magyar válogatottba vezették.

Kassai nagyon rosszul helyezkedett, ezért is hihette azt, hogy szabálytalanság történt Sterlinggel szemben. Le volt maradva az akciónál, így nem láthatta tisztán a szituációt, hiszen nem volt a megfelelő pozícióban. Az alapvonali segítője viszont tökéletes helyzetben figyelhette a történteket, de mégsem jelezte Kassainak, hogy nem történt szabálytalanság – írta Clattenburg a Daily Mail cikkében.

Ebből a szemszögből látta Bognár az esetet.

Tisztán láthatta Bognár, hogy semmi nem történt. Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images
Olvasói sztorik