Magyar foci

Rossi döntött, úgy tudjuk, Dzsudzsák visszatér a magyar válogatottba

Az észtek és a finnek érkeznek Budapestre a Nemzetek Ligájában.

A Rangadó értesülései szerint Marco Rossi úgy döntött, visszahívja a magyar válogatottba Dzsudzsák Balázst. Mint ismert, a kapitány a kinevezésekor azonnal leszögezte, tőle nem kap meghívót csapat nélküli játékos.

Dzsudzsák jövője sokáig bizonytalan volt, szeretett volna ismét Európában futballozni, ám megfelelő ajánlat híján visszatért az arab világba, és szerződést kötött az al-Ittihad Kalbával. A 31 esztendős szélső szeptember közepe óta tagja az egyesült arab emírségekbeli együttesnek, hat bajnoki mérkőzésen két gólt szerzett, és a minap hátborzongató videót osztott meg.

Információink szerint Rossi kapitány (aki az elmúlt hetekben többször beszélt honfitársával, az al-Ittihadot irányító Fabio Vivianival) vasárnap szűkíti a keretét, és – első alkalommal – meghívót küld Dzsudzsáknak. Érdeklődésünkre Kondás Elemér ecsetelte, szükség van-e a (korábbi?) csapatkapitányra.

Legutóbb októberben 12-én (Görögország) és 15-én (Észtország) lépett pályára a magyar válogatott, Marco Rossi 11 nappal az első találkozó előtt hirdette ki 25 fős keretét. Akkor Willi Orbán beválogatása volt a sláger, most Dzsudzsákot várjuk, aki a június eleji, fehéroroszországi felkészülési találkozón játszott legutóbb a nemzeti együttesben.

Nyitókép: Julian Finney/Getty Images

Olvasói sztorik