Magyar foci

Félelmetes, mennyi pénzt kaszált a Vidi az európai kupameneteléssel

Dzsudzsák hazahozatala meg sem kottyant volna…

A magyar klubok pénzügyi helyzetét rendszeresen átvilágító Muszbek Mihály a Facebook-oldalán foglalta össze, hol tart a Vidi FC a lassan négy hónapja tartó európai kupaszereplésével.

A sportközgazdász számításai szerint a székesfehérvári együttes – amely a BL-selejtezőben kezdett a luxemburgi Dudelange ellen – már most magyar rekorder, vagyis „soha magyar kupacsapat ekkora pénzdíjat nem szerzett UEFA-kupaszerepléssel”. Más kérdés, miként alakult néhány magyar válogatott játékos sorsa…

Muszbek kiemeli, a Vidi nyolcmeccses úton jutott el az Európa Liga főtáblájára, ahol aztán két vereség után legyőzte a PAOK-ot. Mindez eddig 9.63 millió eurós, azaz 3.1 milliárd forintos részvételi és eredményességi bevételt jelent az egyesületnek. A szakember úgy véli, ehhez hozzá kell adni a hét hazai összecsapás nagyjából 366 millió forintos jegybevételét.

Az esetleges továbbjutási bónusszal nem számolva a Vidi eddigi kupaszereplésének

összes bevétele 3.756 milliárd forint.

Muszbek hozzáteszi, a kiemelkedő teljesítménnyel kalkulálható Kovács István és Loic Nego értékének gyarapodása, amely eladásuk esetén együttesen mintegy 4.5 millió eurót, vagyis 1.4 milliárd forintot hozhat a konyhára.

„Az így kalkulált összbevétel meghaladja az 5.2 milliárd forintot” – zárja Muszbek Mihály.

Nyitókép: AFP/BEN STANSALL

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik