Magyar foci

Dzsudzsák Balázs novemberben visszatér a magyar válogatottba?

Pár hét múlva az észtek és a finnek látogatnak Budapestre. A magyar játékos klubedzője nem lepődne meg, ha Rossi újra meghívót küldene a kilencvenhétszeres kapitánynak.

Dzsudzsák Balázsnak sem szeptemberben, sem pedig októberben nem küldött meghívót a válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi. Az olasz szakember azzal indokolta a döntését, hogy a 31 éves szélső egyáltalán nincs meccsrutinban. A magyar játékos később aztán al-Ittihad Kalba együtteséhez igazolt, ahol ősszel rendszeres játéklehetőséghez jut. A szövetségi kapitány – aki a hét elején megtörte a csendet, és érzelemgazdag poszttal jelentkezett a Facebookon – ezt követően ki is emelte:

Nyilvánvaló, hogy a hosszú kihagyást ­követően még nincs topformában, de az idő előrehaladtával ez minden bizonnyal változik. Meglátjuk, hogyan alakul a sorsa, ha jó formában és kondícióban lesz, visszatérhet a válogatottba. A képességei alapján ott a helye.

A nemzeti csapatra novemberben újabb tétmérkőzések várnak a Nemzetek Ligájában: előbb Észtország (november 15.) majd három nappal később Finnország látogat a Groupama Arénába. Az a tét, hogy a magyar válogatott elkerülje a kiesést a C-divízióból.

Nem kizárt, hogy hamarosan újra láthatjuk címeres mezben Dzsudzsák Balázst, erről ugyanis klubedzője, Fabio Viviani nyilatkozott a Magyar Időknek.

Rendszeresen beszélek telefonon Marcóval, természetesen Dzsudzsákról – mondta a lapnak Viviani. – Amikor leigazoltuk Balázst, másnap becseréltem egy félidőre, bár még gyengécske volt az erőnléte. Sőt a javunkra megítélt tizenegyest is vele, a csapatkapitánnyal végeztettem el, be is rúgta. Aztán később könnyebben megsérült, két bajnokit kihagyott, de utóbbi két mérkőzésünkön újra kezdő volt. Javul a kondíciója ahhoz képest, amikor ide került hozzánk, ég és föld. De van még hová fejlődnie. Hogy Marco behívja-e az észtek és a finnek ellen készülő keretbe? Ez a kapitány kompetenciája, de nem lepne meg, ha beválogatná. Nálam eleinte a jobb oldalon játszott, ballábas tükörszélsőként, befelé kellett cseleznie, lövőhelyzetet keresve. Legutóbb pedig a 10-es poszton irányítóként, vagy ahogy mi, olaszok mondjuk, registaként vettem figyelembe. Jól játszott.

– összegzett az 52 éves szakember.

Dzsudzsák Balázs újra címeres mezt ölthet? – fotó: Shaun Botterill/Getty Images

címlapkép: Ian MacNicol/Getty Images

Olvasói sztorik