Magyar foci

A haldokló csapatok egy kivételével feltámadtak a kupában

Első sikerét ünnepelhette a Haladás élén Horváth Ferenc.

Az élvonalban és a másodosztályban is találunk rendkívül gyenge formában lévő csapatokat, nekik talán éppen jókor jött a Magyar Kupa hetedik fordulója, hiszen egy alsóbb osztályú ellenfél otthonában új lendületet vehettek. Vagy vehettek volna…

A Haladás sereghajtó az NB I-ben augusztus óta nem nyert bajnoki meccset, azóta edzőváltás is történt, mindhiába. A Békés megyei első osztályú Szarvas vendégeként végre sikerrel járt Horváth Ferenc együttese, és Kovács Lóránt mesterhármasával győzött.

A Fradi magabiztos idegenbeli sikeréhez nem férhetett kétség!

Az NB II-ben bukdácsol a Vasas, és messzire került a visszajutástól, de ezúttal nyerni tudott, méghozzá Putnokon a Kazincbarcika ellen 4-2-re. Kevesebb mint tíz perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás, majd büntetőből szerezték harmadik góljukat az angyalföldiek, de a győzelmet nem kell magyarázni… A két együttes a hétvégi bajnoki fordulóban is egymás ellen lép pályára.

A Cegléd vasárnap 2-0-ra legyőzte a Budaörsöt a másodosztályban, most viszont Bognár György együttese nyert, méghozzá 5-0-ra. A bajnokságban gyengélkedik a Siófok is, a kupában viszont nyerni tudott Kalocsán.

A Budafok és a Pénzügyőr is edzőváltás után harcolta ki a továbbjutást: előbbi Vitelki Zoltán menesztését követően Szekszárdon, utóbbi pedig Hevesi Tamás távozása után a Dabas-Gyón otthonában járt sikerrel.

Az NB II-ben kiábrándítóan szereplő Nyíregyháza Spartacuson a kupameccs sem segített, az NB III-as Andráshida 1-0-ra győzött és továbbjutott.

Akadt példa olyasmire is, hogy egy remek formában lévő csapat meglepetésre idejekorán búcsúzik a kupától: a másodosztályban listavezető Gyirmót például 2-1-re kikapott a III. Kerületi TVE otthonában.

Az összes eredményt ide kattintva megtekintheted!

nyitókép: facebook.com/SzombathelyiHaladas

Olvasói sztorik