Magyar foci

Willi Orban tette meg az első lépést a magyar válogatott felé

Az RB Leipzig csapatkapitánya egész egyszerűen felhívta Marco Rossit, hogy szeretne csatlakozni.

Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy az RB Leipzig csapatában szereplő Willi Orban is meghívót kapott a magyar válogatottba a soron következő Nemzetek Ligája-összecsapásokra. Azóta a korábbi német U21-es válogatott játékos elárulta, miket hallott idáig a magyar csapatról, most azonban kiderült, ki tette meg az első lépést a keretbe való kerülés érdekében.

Szabó Gergő, a magyar válogatott sajtófőnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában árulta el, hogy került a 25 éves játékos a nemzeti tizenegyünk közelébe:

Ugyan Willi Orban most csatlakozik majd a magyar válogatotthoz, most hozta meg ezt a döntést, hogy a magyar válogatottban szeretne játszani. Az egy fontos tudnivaló, hogy Marco Rossi az elején úgy döntött, nem szeretné sem Willi Orbant, sem mást presszionálni arra, hogy a magyar válogatottban játsszon. Nagy titkot nem árulok el, ha elmondom, hogy Willi Orban volt az, aki Marco Rossit felhívta, hogy meghozta ezt a döntését, és nagy örömmel szeretne csatlakozni.

Szabó arra is kitért, két korábbi szövetségi kapitány is szerette volna, hogy a mi csapatunkat válassza:

Már Bernd Storck is többször beszélt vele, és George Leekens is próbálta meggyőzni, hogy a magyar válogatottban játsszon, de most jött el az ideje annak, amikor úgy érezte, hogy nem csak egyfajta idézőjeles „kényszerű” döntést hoz meg, hanem teljesen önszántából és százszázalékosan szeretné azt, hogy a magyar válogatottban játsszon, és a magyar válogatottat segítse a jövőben

Címlapkép: Karina Hessland-Wissel/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik