Magyar foci

A válogatott újoncának előnyt jelentett, hogy korábbról ismeri Marco Rossit

Nagy Gergő ezúttal nem lépett pályára, de elfogadja a döntést.

Kedden még a válogatottal ünnepelhette a Görögország elleni győzelmet, szerdán pedig már a Bozsik Stadionban volt jelenése Nagy Gergőnek, hiszen szombaton rangadó vár a Honvédra a listavezető Ferencváros ellen. A középpályásra ezúttal is fontos szerep hárul majd, de a klubhonlap előbb arról érdeklődött nála, hogy érezte magát a válogatottnál, ahová először kapott meghívót.

– Jó élmény volt, sokat figyeltem, tanultam ebben a kilenc napban – kezdte Nagy Gergő. – A Honvédból ismertem a kapitány urat, Marco Rossit, ami az edzésmunkában egy kis előnyt jelentett, ismertem a gyakorlatokat, tudtam, mit vár el a játékosoktól. A beilleszkedésben pedig korábbi csapattársam, Eppel Marci segített, sokat bandáztunk együtt, megkönnyítette az ottlétet.

A Honvéd  kiválósága elmondta, egészen más a válogatottnál, mint a klubcsapatnál, ébredéstől lefekvésig csak a futballra kellett figyelni, igaz, ez azzal is járt, hogy ebben a kilenc napban csak a tv-n keresztül látta a külvilágot. Ami pedig talán a legfontosabb, hogy jó élményekkel térhetett vissza a Honvédhoz, hiszen a finnországi vereséget (0-1) a görögök legyőzésével (2-1) sikerült kijavítania a nemzeti csapatnak.

– Ráadásul a Görögország elleni találkozó volt a nagyobb falat – tette hozzá Nagy Gergő. – A finnországi mérkőzésen is megérdemeltünk volna egy pontot, és még inkább fájó a vereség a görögök legyőzése után, de szerencsére jönnek még hozzánk a finnek, akkor majd ellenük is lehet javítani.

Nagy Gergő a 23 fős keret tagja volt, és egyedül amiatt lehet némi hiányérzete – ha lehet egyáltalán –, hogy a válogatottbeli bemutatkozása egyelőre elmaradt, de bízunk benne, hogy legközelebb erre is sor kerül majd.

– Természetesen szerettem volna játszani, viszont el kell fogadni, hogy mivel tétmérkőzéseken léptünk pályára, nem lehetett próbálkozni, a mester inkább olyanokhoz nyúlt, akiknek nagyobb a nemzetközi rutinja. Remélem, lesz még lehetőségem arra, hogy a válogatottal szerepeljek és akkor pályára is léphetek – mondta Nagy Gergő, akinek búcsúzul azt mondta Marco Rossi, hogy a Fradi elleni hétvégi meccsen is figyeli majd.

Fotó: honvedfc.hu

Olvasói sztorik