Magyar foci

Kovács István egyértelművé tette, a győzelemért játszanak

A Vidi középpályása szerint a válogatott nem fél a görögöktől.

A görögök elleni keddi Nemzetek Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány mellett a válogatott játékosa, Kovács István is tiszteletét tette. A Mol Vidi FC középpályása legfőképp arról beszélt, mi az, amin mindenképp javítani kell:

– Javulni nagyjából mindenben kell. Voltak olyan periódusai a meccsnek, ahol kifejezetten jól játszottunk, tudtunk labdát tartani. Akadtak olyan lehetőségeink, amelyek tudatosan lettek előkészítve. Talán a védekezésben kellene többet fejlődnünk, főleg annak tükrében, hogy a görög csapat nagyobb játékerőt képvisel. De nem félünk tőlük, annak ellenére sem, hogy sajnos a szurkolók támogatását a helyszínen nem érezhetjük. Nem lehet más az eredmény, csak a győzelemre próbálunk játszani.”

A magyar bajnok játékosát arról is megkérdezték, vajon milyen párhuzamot lehet vonni a görög válogatott és a Vidi legutóbbi ellenfele, az AEK Athén között:

– Hasonlóképp játszanak, mint az AEK, több játékosuk is szerepel a válogatottban, de ettől függetlenül ez más szint lesz. Náluk is rengeteg külföldön játszó labdarúgó van a kezdőben. De visszagondolva, az AEK ellen sem a Vidi volt az igazi esélyes, nem hinném, hogy most a magyar válogatott lenne, de ezért is szép ez a sport, illetve ezek a mérkőzések, mert itt be tudjuk bizonyítani, hogy valóban itt a helyünk.”

Időközben a magyar válogatott szövetségi kapitánya gyönyörű mondattal summázta második tétmeccsének zárt kapus jellegét, klikk ide a részletekért!

A mérkőzés kedd este 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Címlapkép: MLSZ Twitter

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik