Magyar foci

Marco Rossi: Szurkolók nélkül nincs értelme a futballnak

Az olasz kapitány emellett azt is elmondta, van miből építkezni.

A magyar válogatott Görögország ellen lép pályára a Nemzetek Ligája második körében. Az összecsapást megelőzően sajtótájékoztatót tartottak a telki edzőközpontban, amelynek egyik főszereplője természetesen a szövetségi kapitány, Marco Rossi volt.

Az olasz szakember úgy véli, tovább kell lépni a finnek elleni vereségen. Összességében nehéz mérkőzésre számít, de a játékosok motiváltsága miatt egyáltalán nem aggódik.

– Amikor elvállaltam a munkát, voltak kételyeim, hogy néhány játékos nem lesz elég motivált. Kijelenthetem, hogy tévedtem. Azt láttam, hogy mindenki teljes mértékig odateszi magát, ugyanakkor azt is érzem, hogy nagy a nyomás rajtuk. Mennünk kell tovább felemelt fejjel, nem szabad csak erre a rossz élményre gondolnunk. A jövőre kell koncentrálnunk.

Szó esett arról is, mekkora változások lesznek a keretben, illetve a felállásban a keddi összecsapáson:

– Taktikailag ugyanúgy fog felállni a csapat. Nagyjából három helyen tervezek cserét. Úgy látom, a keret formában van, akik egy picit fáradtabbnak látszanak, valószínűleg őket fogom helyettesíteni a következő meccsen.

Rossi arra is választ adott, milyen tanulságokat tudott leszűrni első tétmeccséből, illetve, mit szeretne mindenképp elkerülni.

– Nem szeretnék újabb olyan gólt kapni, mint a finnek ellen – fogalmazott a kapitány. – Alapvetően, amit kértem, azt a fiúk megvalósították. Volt három-négy hiba, aminek súlyos következményei lettek, mint például a gól, illetve a kapufa. Ugyanakkor a statisztika jól mutatja, hogy nem voltunk alárendelt szerepben, de persze ez nem mindig az igazságot tükrözni, de van miből építkezni.

Természetesen a mérkőzés zárt kapus jellege is téma volt, erre az olasz kapitány a lehető legőszintébb választ adta.

– Szurkolók nélkül nincs értelme a futballnak. Abszurdnak tartom a helyzetet, anélkül, hogy vitatnám a döntés jogosságát.

A magyar csapat kedd este 20.45-kor zárt kapuk mögött fogadja a görögöket a Groupama Arénában, a találkozót az M4 Sport közvetíti.

Címlapkép: Mikko Stig / LEHTIKUVA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik