Magyar foci

Így dobolt Dombi Tibor a DVSC-stadion gyepszőnyegén – FOTÓ

Debrecenben is megrendezték a Futball Éjszakáját.

Kabát Péter és Balajcza Szabolcs újpesti búcsúmeccse, valamint az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lejátszott Színész‒Újságíró Rangadó volt a pénteken első alkalommal megrendezett A Futball Éjszakája két kiemelkedő eseménye.

Az országos rendezvény keretében öt budapesti és 16 vidéki helyszínen tárultak ki a labdarúgóklubok kapui, ahol a stadionlátogatástól kezdve a bemutató edzéseken át az utánpótlástornákig számos színes programot tartottak a sportág iránt érdeklődőknek.

A központi helyszínen, az MTK stadionjában mintegy kétezer néző előtt 2-2-es döntetlent hozott a Ferencváros elleni öregfiúk örökrangadó, amelyen a kék-fehérek góljait Kenesei Krisztián és Halmai Gábor, míg a zöld-fehérekét mindkétszer Józsi György szerezte. A mérkőzésen a Fradi 1995-ben a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt csapatából többek között Lisztes Krisztián, Telek András és Szekeres Tamás is pályára lépett.

Az esti program fénypontja az évtizedekkel ezelőtt rendkívül népszerű Színész‒Újságíró Rangadó volt, amelyen olyan ismert művészek szerepeltek, mint Eperjes Károly, Straub Dezső, Puskás Péter, vagy Rudolf Péter, utóbbi kettő gólt is lőtt.

A Borsi László vezette újságírók csapatának kapuját az első félidőben ‒ mint egykor a Népstadionban megtartott SZÚR-okon ‒ Szalóczi Pál védte, és szóhoz jutott benne többek között Várkonyi Sándor, Istenes László, valamint Azurák Csaba is. A találkozó 6-6-os döntetlennel végződött.

Sándor Tamás gitározik, Dombi Tibor dobol a Wyrfarkas zenekarban a Futball Éjszakája elnevezésű rendezvényen a debreceni Nagyerdei Stadionban /
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Újpesten is közel kétezren tekintették meg a Balajcza XI és a Kabát XI gárdájának összecsapását, amelynek érdekessége az volt, hogy az első félidőben a csatár büntetőből talált be a lila-fehérek egykori kapusának hálójába, majd a másodikban ugyanez fordítva történt meg. A meccs itt 7-7-re végződött.

Nemcsák Károly, a szervezőbizottság elnöke korábban azt mondta: az országos programsorozattal az a céljuk, hogy a magyar labdarúgást közelebb hozzák a közönséghez, valamint, hogy a résztvevők több információhoz jussanak a csapatokról.

nyitókép: m4sport.hu

Olvasói sztorik