Magyar foci

Csányi Sándorral is találkoztak a magyar szurkolók Tamperében

A legemlékezetesebb kalandjuk Albániában volt.

Hosszú túra után érkezett meg Tamperébe, a finnek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre egy kisebb szurkolói csoport, amely ha teheti, a legtöbb idegenbeli meccsre elkíséri a magyar válogatottat.

A Komárom-Esztergom megyei Tardosról érkezett drukkerek elmondták, Stockholmig repülővel mentek, Svédországból pedig egy 13 emeletes komppal, „igazi bulihangulatban” hajóztak át Finnországba.

A rendkívül barátságos szurkolók Tampere főterén Csányi Sándorral, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség alelnökével is összefutottak, és közös fotót készítettek, a sportvezető pedig természetesen jó szurkolást kívánt honfitársainak.

A tardosi drukkerek hozzátették, a külföldi túrák fantasztikus élményt nyújtanak nekik, az egyik legemlékezetesebb kalandjuknak az Albánia elleni 2009-es világbajnoki selejtezőt tartják, amelyen Torghelle Sándor góljával diadalmaskodott a magyar csapat.

A magyarok ma 18 órától Finnországban kezdik meg szereplésüket az először kiírt Nemzetek Ligájában, majd három nappal később a Groupama Arénában – zárt kapuk mögött ‒ Görögország válogatottját fogadják.

nyitókép: AFP / BORIS HORVAT

Olvasói sztorik