Magyar foci bajnokok ligája

Huszti kiállítása után is él a halvány Vidi-remény a BL-ben

A magyar csapat hamar emberhátrányba került, de kétgólos hátrányból is zárkózni tudott az AEK Athén ellen.

Bajnokok Ligája, playoff, első mérkőzés

Mol Vidi FC – AEK Athén 1-2 (0-1)
Budapest, Groupama Aréna, 10681 néző. Játékvezető: G. Rocchi (olasz)
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinicius, Stopira – Nego, Hadzic, Nikolov (M. Scsepovics, 54.) – Kovács I., Lazovics, Huszti. Vezetőedző: Marko Nikolics.
AEK: Barkasz – Bakakisz, Ikonomu, Lambropulosz, Hult – Galanopulosz (Alef, 65.), Simoes – Bakaszetasz, Klonaridis (Lopes, 81.), Mantalosz – Livaja (Ponce, 86.). Vezetőedző: Marinosz Uzunidisz.
Gólszerzők: Lazovics (67.), illetve Klonaridis (35.) Bakaszetasz (47.)
Kiállítva: Huszti (23.), illetve Bakaszetasz (52.)

A Bajnokok Ligája főtáblájáért harcolt szerda este a Mol Vidi FC: a playoff első viadalán a görög AEK Athént fogadta a Groupama Arénában a székesfehérvári együttes. A 23. percben nagy bajba került a magyar csapat, hiszen egy belépő után a játékvezető egyből kiállította Huszti Szabolcsot – videón az eset ITT.

A görögök hamar kihasználták az emberelőnyt, hiszen Klonaridis egy kipattanóra roppant szemfülesen csapott le, Kovácsik tehetetlen volt, így a 35. percben már az AEK-nál volt az előny (0-1). A fordulás után hamar növelni tudta előnyét a vendég együttes: Bakaszekasz négy védő mellett lőtt bombagólt a 47. percben, (0-2).

A gólszerző sokáig nem örülhetett, hiszen szűk öt perccel később nála is villant a piros, mivel Husztihoz hasonlóan letalpalta ellenfelét, a szenvedőfél Nego volt. A folytatásban összejött a Vidi-szépítés, hiszen Kovács remek indítása után Lazovics még a védőjét is földre ültette, az akciót pedig pontos góllal fejezte be, 1-2.

A hajrában újabb találat már nem esett, így az előny és az idegenben lőtt két gól miatt az AEK Athén várhatja kényelmesebb helyzetből a párharc második felvonását.

A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Athénban. A párharc győztese a BL-főtáblán folytatja szereplését, míg a vesztes ősszel az EL-csoportkörben lesz érdekelt. 

Klonaridis, 0-1

Bakaszekasz, 0-2

Lazovics, 1-2


címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik