Magyar foci

Glázer: Dzsudzsák kiemelkedő játékot mutatna az NB I-ben

A korábbi szövetségi kapitány szerint bármelyik magyar élcsapatnak erősítést jelentene a szélső.

Miután a Mol Vidi FC vezetőedzője, Marko Nikolics elszólta magát, a magyar sajtóban újra felröppent az a híresztelés, miszerint a válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs már a nyáron hazatér Magyarországra és a fehérvári klubhoz igazol. A biztos csoportkör – hogy a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában, az a görög AEK Athén elleni párharctól függ – még vonzóbb lehet a 31 éves szélső számára. Glázer Róbert, Magyarország korábbi szövetségi kapitánya, a Rangadó állandó szakértője mondta el véleményét Dzsudzsák esetleg NB I-es szerepvállalásával kapcsolatban. Glázer Róbert

Nem a Vidi a favorit, de a Ludogorec után az AEK Athén is verhető?
A Transfermarkt friss adatai szerint a görög csapat két és félszer többet ér a fehérvári keretnél. „Papíron” viszont a Ludogorec értékesebb, mint az AEK.

Tény és való, hogy Balázs eddig alapos megfontolással váltotta a klubjait. Egyértelmű, hogy Hollandiában ment neki a legjobban, a PSV-ben hívta fel magára a figyelmet. Mindenhol megfelelően teljesített, ilyen szintű játékoshoz illően példamutató volt a hozzáállása. Már másfél éve számítottam arra, hogy esetleg hazajön. Az bizonyos, hogy a Balázs még jó pár évig szeretne válogatott lenni, ezért csapatot kell keresnie. Korábban jómagam a Fradira tippeltem, de alaposan át fogja gondolni a döntést, és szakmailag, valamint anyagilag is a legjobb lehetőséget fogja kiválasztani.

– mondta Glázer, aki biztos benne, hogy Dzsudzsák kitűnne játékával az NB I-ből.

Amennyire ismerem, ő mindig példát akar mutatni és mindig ki akar emelkedni. Ez óriási tényező, ez jellemzi az igazi profi sportolót. Biztos vagyok benne, hogy magas szintű játékot fog itthon mutatni. Örülnék, ha hazatérne, mert nagyon sok gyereknek hívná fel a figyelmét újra a labdarúgásra. Bennem már korábban megfogalmazódott, hogy szakmai szempontból valamikor haza fog jönni valamelyik élcsapathoz. Jó eredményt érne el, és mindenképp erősítést jelentene akár a Vidinek, akár a Fradinak.

Olvasói sztorik