Magyar foci

Magyar gólokkal és gólpasszokkal nyert a DAC – VIDEÓ

Holman Dávid is előkészített egy találatot a Slovanban.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A horvát első osztályban az Európa Ligában érdekelt csapatok meccsén az eszéki Osijek 4-1-re verte otthon a Hajduk Splitet, annak ellenére, hogy a splitiek szereztek vezetést, miután Gyurcsó Ádám passzát Nizic váltotta gólra. Az Osijekben a Puskás Akadémia kölcsönjátékosa, Ezekiel Henty is betalált.

Az osztrál Bundesliga első fordulójában Szántó Tamás sérülés miatt nem léphetett pályára a Rapid Wienben, amely 3-0-ra nyert az Admira vendégeként.

A cseh élvonalban már a második kört rendezték, ebben Bobál Dávid csapata, a Dukla Praha 5-2-re kikapott a Teplice otthonában. Bobál a kispadról nézte végig a meccset.

Romániában a Sepsi OSK 1-0-ra verte hazai pályán az Universitatea Craiovát: a győztes gólt Tandia szerezte a 61. percben. A sepsiszentgyörgyi csapatban Prosser Dániel kezdő volt, és az 57. percben cserélték le.

Svájcban az első osztály második fordulójára került sor, itt az FC Lugano hazai pályán 2-0-ra kikapott a Young Boys együttesétől. A hazai gárdában Vécsei Bálint végig játszott, a nemrég leigazolt Kecskés Ákos pedig először ülhetett le a kispadra.

Szintén a második fordulót rendezték Szlovákiában: a Fortuna Ligában a DAC simán, 4-1-re nyert otthon a Michalovce ellen, ráadásul Kalmár Zsolt és Vida Kristopher is góllal és gólpasszal zárta a meccset, Vida emellett egy sárgát is kapott. Sőt Vida Máté is részese volt a sikernek, ő a 13. perctől játszott.

Holman Dávid csapata, a Slovan Bratislava is három góllal nyert, 3-0-ra múlták felül a Podbrezovát, Holman végig a pályán volt, az első találat előtt ő adta a gólpasszt.

A DAC-siker összefoglalója

A Slovan-siker összefoglalója

A dunaszerdahelyi ünneplés

Közzétette: DAC 1904 – 2018. július 29., vasárnap

Címlapkép: DAC

Olvasói sztorik