Magyar foci

Kiütéses győzelemmel lép tovább a Honvéd az EL-ben

Futószalagon jöttek a gólok.

Európa Liga, selejtező, 1. forduló, második mérkőzés

Budapest Honvéd – Rabotnicski Szkopje (macedón) 4-0 (2-0)
Budapest, Bozsik Stadion. Játékvezető: Avram (román)
Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Dino – Heffler, Nagy G. (Kovács, 85.), Vadócz, Gazdag, Uzoma (Kukoc, 67.) – Holender (Lukács, 83.), Danilo. Vezetőedző: Supka Attila.
Rabotnicski: Bozinovski – Herera, Mitrev, Najdovski, Stevic – Bopesu, Stjepanovic, Peev – P. Petkovski (F. Petkovski, 70.), Stevanovic, Sarkoski (Geoffrey, 70.). Vezetőedző: Gjorgji Jovanovski.
Gólszerzők: Holender (7., 16.), Danilo (63. – tizenegyesből, 84.)

A Budapest Honvéd 1-2-es hátrányban fogadta a macedón Rabotnicski Szkopjét a Bozsik-stadionban, az Európa Liga első selejtezőkörének visszavágóján.

A magyar csapat rögtön a 7. percben meg is szerezte a vezetést, Holender szedte el a vendégek középső védőjétől a labdát, majd kapura tört s 10 méterről laposan a kapuba lőtt. (1-0). Nem sokkal később, Gazdag ugratta ki egy csodás labdával a középen kilépő Holendert, aki higgadtan ballal a kapus mellett a kapuba lőtt, kb. 5 méterről. (2-0) Holender találatait ITT tudod megnézni!

A fordulást követően 18 percet kellett várni az újabb hazai találatra, Vadócz indította remekül Danilót. A brazil kapura tört, Herrera utolérte, és gáncsolta 10 méterre a kaputól, a vendégek hátvédje piros lapot kapott, Danilo pedig magabiztosan vágta a kapu bal oldalába a labdát. (3-0) Itt még nem ért véget a gólgyártás, Lukács passzolt jó ütemben Danilonak, a brazil 2 csellel betört a tizenhatoson belülre, majd éles szögből a hálóba lőtte a negyedik kispesti gólt. (4-0)

A továbbiakban már nem változott az eredmény, így a Honvéd elképesztő teljesítménnyel, 5-2-es összesítéssel lépett tovább az EL második selejtezőkörébe.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik