Magyar foci

Ennyit ér az NB I? Újabb csattanós pofon a magyar focinak

A Vidi luxemburgi döntetlenje után a Honvéd megégett Macedóniában.

Európa Liga, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés

Rabotnicski Szkopje (macedón) – Budapest Honvéd 2-1 (1-1)
Szkopje, Trening Centar Petar Milosevski. Játékvezető: Tohver (észt)
Rabotnicski: Bozinovski – Herera, Najdovski, Mitrev, Stevic – Stjepanovic, Bopesu, Stevanovic (Sadiki, 88.)– Peev – Sharkoski (F. Petkovski, 71.), P. Petkovski (Geoffrey, 79.). Vezetőedző: Gjorgji Jovanovski.
Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Dino – Holender, Gazdag, Vadócz, Nagy G. (Bamba, 86.), Uzoma (Kukoc, 72.) – Danilo, Lukács (Májer, 67.). Vezetőedző: Supka Attila.
Gólszerzők: P. Petkovski (34.), Sharkoski (60.), illetve Nagy G. (45.)

A Budapest Honvéd is megkezdte szereplését az Európa Ligában, a kispestiek szerda késő délután a macedón Rabotnicski Szkopje vendégeként voltak érdekeltek. A hazaiak a 34. percben Petkovski révén szerezték meg a vezetést (1-0), a csatár állva hagytak a vendégek védőket (a találatot ITT mutattuk videón). A szünet előtt egyenlíteni tudott a Honvéd, Nagy Gergő ugyanis a 45. percben,  harminc méterről szépségdíjas találattal hozta vissza a kispesti remények, 1-1. (Videón a bomba ITT.)

A fordulás után másodszor is megszerezte a vezetést a hazai együttes: a 60. percben Sharkoski egy bal oldali beadás nyolc méterről lőtte ki a kispesti kaput, 2-1. Mivel a hajrában újabb gólt már egyik fél sem talált, így a macedónok 2-1-es előny birtokában várhatják a jövő keddi visszavágót.

A macedón csapat győztes találata a Honvéd ellen


Ami a további magyar érdekeltségű mérkőzéseket illeti: a BL-selejtező első fordulójában a kazah Asztana odahaza verte 1-0-ra a montenegrói Sutjeska Niksicet. Kleinheisler László végigjátszotta a találkozót.

Sallai Roland már nem volt ilyen szerencsés, hiszen hiába kezdett az APOEL Nicosiában, a ciprusiak 3-1-s vereséget szenvedtek a litván Suduva otthonában. A magyar játékost a szünetben – háromgólos hátrányban – lecserélte edzője.

BL-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés

  • FC Asztana (kazah) – Sutjeska (montenegrói) 1-0 (1-0)
  • Suduva (litván) – APOEL (ciprusi) 3-1 (3-0)

címlapkép: honvedfc.hu

Olvasói sztorik