Magyar foci

Kettőből kettő: életjelet adott a magyar foci

A Honvéd az Európa Ligában, a Vidi a BL-selejtezőben jutott tovább.

Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör, visszavágó

Mol Vidi FC–F91 Dudelange (luxemburgi) 2–1 (1–0)

Felcsút, 2514 néző. Játékvezető: Robertson (skót)

Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Pátkai, A. Hadzic, Huszti (Nikolov, 63.) – Lazovics (Varga J., 84.) – M. Scsepovics (Kovács I., 89.).

Dudelange: Joubert – Jordanov, Schnell, Prempeh, Mélisse – Sinani (Yéyé, 76.), Stélvio Da Cruz, Kruska (Perez, 84.), Clément – Stolz (Ibrahimovic, 70.), Turpel.

Gólszerzők: Lazovics (18.), M. Scsepovics (54.), ill. Couturier (54.)

Kiállítás: Mélisse (93.)

Továbbjutott: a Vidi 3–2-es összesítéssel.

Azt nem állítanánk, hogy sziporkázó játékkal, de túljutott luxemburgi ellenfelén a Vidi. A múlt heti 1–1-es döntetlen után a felcsúti visszavágón 2–1-re győzött a magyar bajnok, így állva maradt a sorozatban.

Az „odavágó” után rengeteg kritika érte Marko Nikolics együttesét, amely kedden sem „focizta le” a Dudelange-t, ám Lazovics góljával bő negyedóra után megszerezte a vezetést. Tévedett, aki azt hitte, innentől hengerel a Vidi, mi több, a második félidő elején Couturier kihasználta a hazai védelem bénázását, és egyenlített.

Noha a luxemburgiak később bevetették Ibrahimovicot (bosnyák csatárról van szó), addigra ismét előnyt szerzett a magyar bajnok. Lazovics ívelt nagyszerűen Nego elé, aki közelről a lécre bombázott, s bár nehéz volt eldönteni, gólt ért-e a löket, érkezett Marko Scsepovics, és biztosította a Vidi előnyét.

Amely, mint később kiderült, egyszersmind továbbjutást ért, hiszen a Dudelange egyetlen helyzetét sem tudta gólra váltani a meccs utolsó pillanataiban…


A BL-selejtező keddi napja a búcsút jelentette Sallai Roland csapatának, a ciprusi APOEL-nek, amely 1–0-ra legyőzte ugyan a litván bajnok Suduvát, ám ez kevésnek bizonyult a 3–1-es első felvonás után.

Nyitókép: molvidi.hu

Olvasói sztorik