Magyar foci

Kalmár Zsolt három évre aláírt a DAC-hoz

A válogatott futballista már nem az RB Leipzig játékosa.

Hivatalos honlapján jelentette be a DAC, hogy egy év kölcsönjáték után, végleg megszerezte az RB Leipzig csapatától Kalmár Zsoltot. A 23 éves játékmester három évre írt alá.

A Fortuna Liga elmúlt idényében összesen 25 mérkőzésen lépett pályára sárga-kék szerelésben,  5 gólt szerzett. 2017-ben a DAC szurkolói az ősz legjobb játékosának választották.

– Elképesztően örülünk annak, hogy sikerült tető alá hoznunk Zsolt leigazolását, aki iránt nagy volt az érdeklődés a játékospiacon. Az egyéves ittléte alatt beváltotta a hozzá fűzött reményeket, olyan erőssége volt a csapatunknak, amilyet kerestünk. Nagyrészt neki köszönhető a fantasztikus bronzérmes helyezésünk és 25 éves szünet után a nemzetközi kupaszereplés kivívása. Zsolttal hároméves szerződést kötöttünk, és bízunk benne, hogy továbbra is húzóember lesz a Fortuna Liga legfelsőbb helyeiért folytatott küzdelemben, akárcsak a Slovnaft Cup mérkőzésein, nem utolsó sorban pedig az Európa Liga keménynek ígérkező selejtezőjében – nyilatkozta a klub honlapjának Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Kiemelt fotó:  Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik