Bajnokok Ligája

“Kariusnak agyrázkódása volt, nem ő a hibás az elveszített BL-döntő miatt”

Jürgen Klopp a Liverpool honlapján védte meg a játékosát, így nagyjából el is dőlt a kapuskérdés a csapatnál.

A Liverpool a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy a Real Madrid ellen elveszített BL-döntő negatív hőse visszatért a csapathoz, és elkezdte az edzéseket. Loris Karius minden bizonnyal a Chester FC elleni edzőmeccsen tér vissza a pályára.

Ramos könyököse után, agyrázkódással védte végig a BL-döntőt Karius?
Az ESPN-nek nyilatkozó klubhoz közeli forrás azt mondta, az orvosok aggodalmukat fejezik ki. A Liverpool közleményére vár mindenki.

Miközben az egész világ azt találgatja, hogy kit igazol a helyére a Liverpool, Jürgen Klopp határozottan megvédte játékosát.

– Minden rendben van vele. Nem tudom pontosan, hogy mit gondol a közvélemény, de nem is nagyon érdekel mások véleménye. Az egyetlen dolog amit mondhatok ezzel kapcsolatban, Karius agyrázkódással védte végig a BL-döntőt – jelentette ki határozottan a német szakember.

Akinek volt valaha agyrázkódása, az tudja, többféleképpen csapódhat le az emberben. Karius is érezte, valami nincs rendben, de nem gondolta volna, hogy ekkora a baj. Többen megerősítették nekem, sokszor az érintett veszi észre legkésőbb, hogy mekkora a baj. Dolgozott benne az adrenalin is – adott magyarázatot arra, hogy Ramos brutális könyököse után miért nem kért cserét Karius.

Klopp elismerte, hogy napokig tartott feldolgozni a kapusa teljesítményét, ám pár nap múlva találkozott Franz Beckenbauerrel és Bobby Moore-ral, akik szóltak neki: “ne haragudj rá, egészen biztosan agyrázkódása volt”.

– Nagyon meglepődtem – mondta Klopp. – Németország legjobb orvosának szakvéleményét azonban már el kellett fogadnom. Öt nappal a BL-döntő után is olyan értékeket mértek a vizsgálatok, ami egyértelműen bizonyítja, hogy Karius agyrázkódással védett a döntőben.

– Karius soha egyetlen percig sem hivatkozott erre, méltósággal viselte a vele történteket. Megbeszéltük, hogy nem használjuk ürügyként, nem hivatkozunk rá. Tiszta lapot nyitunk – jelentette ki Klopp.

Kiemelt fotó: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik