Magyar foci

Extrém szigorítások a Fradinál – hivatalos

Kubatov klubelnök nagyon tart az izraeliek elleni meccstől.

A Ferencváros jövő csütörtökön az izraeli Maccabi Tel-Aviv csapatát fogadja az Európa Liga-selejtezőben. Kubatov Gábor klubelnök és Orosz Pál vezérigazgató szerda délelőtt sajtótájékoztatót tartott, amelyen előbbi a szurkolókat érintő szigorításokat jelentett be.

Az elnök felidézte, hogy hivatalba lépése, 2012 óta rendszeresen megbüntetik a klubot a drukkerek viselkedése miatt. Ezt most mindenképpen el akarják kerülni, hiszen európai kupameccsekről, ráadásul izraeli ellenfélről van szó.

Nagyon szigorú lesz a beléptetés és a transzparens-rend, csak a klub zászlóit és a magyar zászlókat lehet használni. Kubatov helyes viselkedésre kérte a szurkolókat, és arra, hogy a „szívtől az ég felé” karlendítést ne használják, mert félreérthető.

„Volt vita ennek az eredetéről, de az UEFA-nál nem megy át. Ha a lelátón nem lesz megfelelő a viselkedés, komoly büntetések várhatnak ránk” – szögezte le Kubatov.

Úgy fogalmazott, „ki fognak jönni 10-12 ezren”, vagyis több mint egy héttel a meccs előtt nem számít telt házra.

Úgy folytatta, egyetlen ember sem csinálhat olyat, ami a Ferencvárost visszavetheti, mert annak beláthatatlan következményei lehetnek.

Szintén bejelentette, hogy a bajnoki cím visszaszerzése lesz a céljuk a következő NB I-es évadban. A visszavonult Gera Zoltán a szakmai stáb tagja lesz, az egyéni képzéssel foglalkozik majd.

A közelmúltban egyre gyakrabban lehetett olvasni, hogy Dzsudzsák Balázs hazatér és az FTC-ben folytatja pályafutását, a csapat edzésein is részt vett.

Kétéves szerződésünk van Dzsudzsákkal. A skyboxra… – mondta viccesen a vezérigazgató, aki a stadion egyik díszpáholyára utalt.

nyitókép: fradi.hu

Olvasói sztorik