Magyar foci

A magyar válogatott focista elismerte, nincs benne elég motiváció

Befejezi a pályafutását 33 évesen.

Tisza Tibor bejelentette, hogy befejezi profi pályafutását. A 33 éves játékos jó fizikai állapotban van, ám már nem érez elég motivációt, ezért hozta ezt a nehéz döntést.

Úgy döntöttem, befejezem a profi futballt. Végtelenül hálás vagyok a pályafutásomért. Mindig is úgy akartam visszavonulni, hogy az a saját döntésem legyen ‒ nyilatkozta a DVSC honlapján.

A támadójátékos is úgy fogalmazott, hogy fizikálisan remek állapotban van, viszont már nem érzi magában azt a motivációt, ami végigkísérte karrierje alatt.

Jólesik, hogy Herczeg András szerette volna, ha még legalább egy évig játszom, de a befejezés mellett döntöttem. Szeretnék köszönetet mondani minden klubnak, amelynek mezét büszkén viselhettem. Nagyon jó érzések vannak bennem, ha visszagondolok az elmúlt évekre ‒ fogalmazott Tisza.

A DVSC-ben nevelkedett, az utánpótlás-csapatokat végigjárva a juniorokig jutott, ezzel a korosztállyal egymás után kétszer a második helyen végzett, az első évben házi, míg a másodikban már országos gólkirály lett.

Diósgyőrbe 2004-ben igazolt, ott mutatkozott be az NB I-ben. Kétszer is volt a borsodiak játékosa, több mint száz bajnokin lépett pályára náluk és harminc gólt szerzett.

Később volt az Újpest FC labdarúgója, ott száz NB I-es meccsen 48-szor volt eredményes. Megfordult a belga Royal Antwerp és a Sint-Truiden csapatában, 38 belgiumi fellépésén összesen 15 gólt lőtt.

Tíz év után, 2014 februárjában tért vissza Debrecenbe. A Loki játékosaként hatvan bajnoki találkozón 14-szer talált az ellenfelek hálójába. 2016 nyarán az NB II-es Nyíregyházához igazolt, ahol egy szezont töltött, ezt követően lett ismét a DVSC labdarúgója. A magyar válogatottban öt alkalommal lépett pályára.

nyitókép: MTI

Olvasói sztorik