Magyar foci

Leekens végre reagált a kirúgására

Elmondta, miért kellett távoznia.

Georges Leekens volt a vasárnap reggeli De Zevende Dag tévéshow vendége. Azért esett éppen rá a választás, mert Belgium és Tunézia szövetségi kapitánya is volt, ez a két csapat pedig éppen egymással játszott szombat délután a világbajnokságon.

A nieuwsblad.be beszámolója szerint az is szóba került, miért rúgták ki a tapasztalt edzőt a magyar válogatottól. Csupán hét hónapot követően került sor a menesztésére a hét elején, az MLSZ álláspontja szerint azért, mert nem történt előrelépés a játékban és az eredményekben.

Négy felkészülési mérkőzés jutott nekem. Néhány dolgot megváltoztattam, de hosszú távra terveztem, szerkezetváltoztatás volt a célom. Belgium és Tunézia válogatottjánál is ezt csináltam, és lám, visszatértek a világbajnokság mezőnyébe. A szövetség azonban azonnali eredményeket akart, de úgy gondolom, valaminek a felépítése időbe telik – magyarázta Leekens.

Hogy mit hoz számára a jövő, még nem tudja. Jelenleg nincs konkrét lehetősége, de megjegyezte, hogy a labdarúgásban gyorsan változnak a dolgok.

Úgy vélekedett, a belgák jelenlegi remek teljesítménye öt százalékban az ő korábbi munkájának köszönhető.

nyitókép: mlsz.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik