Magyar foci

Továbbra is Marco Rossi irányítja a DAC-ot

Az olasz szakember készíti fel az EL-re a szerdahelyieket. A frissen kinevezett kapitány két honfitársa is Magyarországra jön.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségi vezetői megköszönték Georges Leekens munkáját, a belga szakembert az olasz Marco Rossi váltja a nemzeti kispadon.

A Rangadó.hu egyébként már megtalálta azokat a játékosokat, akik Rossi kinevezésének a nyertesei lehetnek. Itt írtunk róla.

A Budapest Honvéd korábbi sikerkovácsa a mögöttünk hagyott szezonban a DAC Dunaszerdahely csapatát irányított, a felkészülést is vele kezdték meg Vida Kristopherék. A klub hivatalos közlemény adott ki Rossi kinevezése kapcsán, melyből kiderül: az FC DAC 1904 futballklub tudomásul veszi a tényt, hogy Marco Rossi elfogadta a Magyar Labdarúgó-szövetség ajánlatát, és ő lett a magyar felnőttválogatott szövetségi kapitánya az elkövetkező két évre.

A közös megegyezés szerint az Európa Ligában továbbra is Marco Rossi irányítja a csapatot, egészen az utódja kinevezéséig.

Ez egy új helyzet a klubunk számára, és a klubvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy megtaláljuk a vezetőedzőnk megfelelő utódját, aki 25 év után ismét kivezette klubunkat az európai kupaküzdelmekbe. Marco Rossinak és az egész stábjának sok sikert kívánunk a magyar válogatott élén. Bízunk benne, hogy a DAC-nál letöltött idő alatt olyan értékekkel gazdagodott, amelyekből a magyar válogatott melletti munkássága során is meríteni tud.

A fent említett változás az egész edzői stábot is érinti, hiszen Rossi mellett Cosimo Inguscio és Giovanni Constantino is Magyarországra távozik.  

címlapkép: fcdac.sk

Olvasói sztorik