Magyar foci

Leekens repül, küszöbön a kapitányváltás

Hallgat az MLSZ, ám a háttérben gőzerővel megy a keresgélés.

Hétfőn robbant a bomba, sajtóhírek szerint a honi futballszövetségben megelégelték Georges Leekens tevékenységét, és megszületett a döntés: új kapitány kell a magyar kispadra.

A Rangadó munkatársai több „tűzközelben lévő” informátorral beszéltek, és valóban egyértelműnek tűnik, a belga szakvezetőnek nincs maradása. Leekens kissé „beragadt” a rajtnál, az irányításával – felkészülési találkozókon – kikapott a válogatott a kazahoktól, a skótoktól, majd a világbajnokságra készülő ausztráloktól is, míg Fehéroroszországban 1–1 lett a meccs vége.

Furcsa módon mégis Bresztben pecsételődött meg a tréner sorsa: értesüléseink szerint a találkozót a helyszínen megtekintő politikai és futballszakmai elit a gyenge magyar teljesítmény után mondta ki, ez így nem mehet tovább. Közrejátszhatott a döntésben, hogy állítólag a játékosok sincsenek oda Georges Leekensért, és akkor még finoman fogalmaztunk…

Tegnap megírtuk, hogy az MLSZ két jelölt közül választhatja ki a belga tréner utódját: az egyik a jelenlegi DAC-tréner, a 2016-17-es idényben a Budapest Honvéddal NB I-es bajnoki címet szerző Marco Rossi, a másik pedig a Vasastól nemrégiben leköszönő Michael Oenning.

Rossi szerepvállalására jóval több esély mutatkozik (az olasz edző sejtelmes szavai ITT OLVASHATÓK), ugyanakkor informátorunk nem zárta ki más, külföldi szakvezető érkezését sem. Emlékezhetünk rá, tavaly ősszel a Rangadó elsőként írta meg, hogy az MLSZ megkereste a legendás dán trénert, Morten Olsent, aki azonban kosarat adott.

Hülye, aki nem fogad a tizenegyesekre a vb-n
Ugyanis rámennek a világrekordra a válogatottak: vagy a bírók?

Beszéltünk a szövetség egyik munkatársával is, ám mindössze annyit sikerült megtudnunk, ő is a sajtóból értesül a találgatásokról, feltételezésekről.

Valami azt súgja, nem kell sokat várni az MLSZ bejelentésére…

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Olvasói sztorik