Magyar foci

Igent mondott a magyar válogatott új szövetségi kapitánya?

Úgy tűnik, gyorsan lejárt Leekens ideje.

Ahogy arról a Rangadó is beszámolt, egybehangzó sajtóhírek szerint a honi futballszövetség elöljárói arra a döntésre jutottak, négy tesztmeccs után menesztik Georges Leekens szövetségi kapitányt.

Úgy tudjuk, a belga szakvezető sorsa a fehéroroszországi összecsapást követően pecsételődött meg, noha a június 6-i az egyetlen olyan ütközet, melyet irányításával nem veszített el (1–1 lett) Magyarország, hiszen kikaptunk a kazahoktól, a skótoktól, majd a világbajnokságra készülő ausztráloktól is.

Tény, hogy Leekens a legkevésbé sem nevezhető közönségkedvencnek, nem úgy, mint az utódjaként emlegetett Marco Rossi, aki tavaly bajnoki címet nyert a Honvéddal.

A dunaszerdahelyi DAC-ot irányító olasz tréner néhány napja a Honvéd-szurkolók törzshelyén járt, és a Digisportnak elárulta, vonzónak tartja a magyar nemzeti együttes kispadját.

Magyarország a második otthonom. Hat évig éltem itt, és élveztem az emberek, a szurkolók megbecsülését – mondta Rossi. – Ki vagyok én, hogy nemet mondjak egy szövetségi kapitányi felkérésre?

Fordítsuk meg: ha nem mond nemet, akkor a válasza: igen.

Nyitókép: mlsz.hu.

Olvasói sztorik