Magyar foci

Magyar válogatott akar lenni a Bundesliga-játékos

Orban már az őszi meccseken ott lehet Leekens együttesében.

Egybehangzó német sajtóhírek szerint ősszel már a magyar válogatottat erősítheti az RB Leipzig sztárja, Willi Orban.

Mint ismert, 25 éves belsővédő családi gyökerei miatt akár a német, a lengyel vagy a magyar válogatottban is pályára léphetne. Utánpótlás szinten (U21-es válogatott) a németeket erősítette, ám arról ezidáig nem döntött, hogy felnőtt szinten melyik nemzeti csapat mezét öltené magára.

A magyar válogatottnál több ízben felmerült a neve (már a Storck-érában is), a Bild pedig úgy tudja: Orban döntött, magyar válogatott akar lenni.

Mivel az MLSZ és Georges Leekens kapitány is örömmel számolna vele, a lap szerint szeptemberben vagy októberben mutatkozhat be a magyar csapatban a Nemzetek Ligájában.

Orban édesapja magyar, édesanyja viszont lengyel nemzetiségű. A játékos korábban úgy fogalmazott, szívesen játszana a német válogatottban, de Joachim Löw sem a 2016-os Eb-n, sem pedig 2017-es Konföderációs Kupán nem számolt vele, a keret közelében sem merült fel a neve. A Bild azt is kiemelte cikkében: a Nationalelfnél túl nagy a konkurencia Orban számára, hiszen Jérime Boateng, Niklas Süle, Mats Hummels és Antonio Rüdiger is előtte van a sorban.

címlapkép: TF-Images/TF-Images via Getty Images

Olvasói sztorik