Magyar foci bajnokok ligája

Szerződést hosszabbított vezetőedzőjével a Videoton – hivatalos

Marko Nikolicssal mennek neki a Bajnokok Ligájának.

A felkészülés első napján egy évvel meghosszabbította 2019 nyaráig érvényes szerződését a Videotonnal Marko Nikolics. A bajnokcsapat edzője 2017 júniusában érkezett a klubhoz, első szezonjában pedig rögtön bajnoki címet ünnepelhetett a Vidi kispadján.

– Egy percig sem volt kérdéses, hogy itt maradok és folytatom a megkezdett munkát. Emlékszem, nagyjából egy évvel ezelőtt, amikor először beszéltem Kovács Zoltánnal, majd Garancsi Istvánnal hármasban is leültünk, megfogalmaztuk a célunkat, ami nem volt más, mint a bajnokság megnyerése, ezt pedig sikerült is elérnünk. Most jöhet a következő lépcsőfok, egy hároméves projektben gondolkodunk. Először meg szeretnénk védeni a bajnoki címünket, valamint meg szeretnénk nyerni a kupát is. Emellett persze ambíciókkal telve megyünk neki az európai kupaporondnak is, ahol szeretnénk meglepetéseket okozni, de alapvetően úgy gondoljuk, hogy jövő nyáron lesz igazán készen a klub ahhoz, hogy a legmagasabb szintre lépjen. Ezekért a célokért hosszabbítottam, köszönöm mindenkinek, aki ehhez hozzájárult és segített abban, hogy ez a szerződés létrejöjjön – nyilatkozta a klubhonlapnak hosszabbítás aláírása után Marko Nikolics.

Kovács Zoltán is elégedetten kommentálta a szerződéshosszabbítást. A sportigazgatótól azt is megtudtuk, hogy Radoje Szmiljanics és Goran Basarics szerződését is meghosszabbították, így a tavaszi szezonban bajnoki címet szerző szakmai stáb összes tagja a Vidi sikeréért dolgozik a jövőben is.

– Alapvetően két évre szólt Marko Nikolics szerződése, így már az előző szezon végén sem értettem a pletykákat azzal kapcsolatban, hogy megy, vagy marad. Ahogyan a múltban, úgy most sem reagáltunk az ilyen hangulatkeltésekre – értettük, hogy mi a célja ezeknek a híreknek. A csapat és a stáb nem ezzel foglalkozott, hanem a bajnoksággal, a vezetőedzővel az élen. Sem a klub, sem Marko Nikolics részéről nem merült fel az, hogy távozik, sőt, az aláírás megtörténtével el lehet mondani, hogy már a Ferencváros elleni mérkőzés után megállapodtunk, azóta csak kisebb részleteket tisztáztunk. Nem a bajnoki cím döntött tehát a hosszabbításról. Jól indul ez a szezon, bajnokként vágunk neki a felkészülésnek, a bajnokcsapat edzőjével és stábjával. A játékoskeret is lényegében egyben maradt, nem kell idő arra, hogy összeszokjanak a labdarúgók és az edzők, ez nagy előny a folytatásra nézve, hiszen a csapategység sok plusz energiát adott már tavasszal is. Hamarosan beköltözünk az új stadionunkba, biztos vagyok benne, hogy ez majd hatalmas erőket szabadít fel mindenkiben. Szeretnénk a keretet is tovább erősíteni, remélhetőleg ezzel kapcsolatban is minél hamarabb tájékoztathatjuk szurkolóinkat, akik elsőként természetesen a Vidi hivatalos kommunikációs csatornáin olvashatják majd ezeket a bejelentéseket – mondta Kovács Zoltán.

Címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik