Magyar foci

Fradi-játékosok is szerepet kapnak a világbajnokságon

Nem titok, kinek szurkolnak.

Gera Zoltán és Hajnal Tamás is szerepet kap a csütörtökön kezdődő oroszországi világbajnokság alatt az M4 Sport 11 tagú szakmai stábjában.

A 97-szeres válogatott Gera Zoltán tíz évig játszott Angliában, a West Bromwich Albion és a Fulham színeiben is pályára lépett a Premier League-ben. A Ferencváros középpályása Gareth Southgate szövetségi kapitány angol csapatának szereplését kíséri figyelemmel.

Ferencvárosi klubtársa, Hajnal Tamás pályafutása során – rövid belgiumi kitérővel – tíz évet töltött Németországban. Az 59-szeres válogatott labdarúgó Joachim Löw vébécímvédő német együttesének mérkőzéseit követi nyomon.

A világbajnokság eseményeivel a közmédia minden csatornája kiemelten foglalkozik majd. A torna összes, mind a 64 mérkőzése élőben lesz látható, elsősorban M4 Sporton, valamint – párhuzamos mérkőzések esetén – a Duna Televízióban.

Az M4 Sport minden találkozó előtt 45 perces felvezetéssel és szakértőkkel készül, a mérkőzések után pedig 15 perces értékelő beszélgetéseket láthatnak a nézők.

Az m4sport.hu folyamatosan exkluzív érdekességekkel, statisztikákkal, egyedi tartalmakkal készül az online felület látogatói számára.

A sportcsatornán a közvetítések mellett is szinte minden a vébéről szól majd a július 15-i döntőig. Egész nap stúdióbeszélgetések, elemzések, helyszíni bejelentkezések, riportok és ismétlések várják a nézőket.

A kísérő magazinokban, felvezető műsorokban olyan rutinos és jól ismert szakértők várják a nézőket, mint Buzsáky Ákos, Korsós György, Simek Péter, Kurucz Péter, Horváth Zsolt és Bozsik Péter, valamint, a mindent kimerítő elemzéseket végző szakírók, Hegedűs Henrik, Koppányi Gergely és Somogyi Zsolt.

A külhoni magyarok nem láthatják a vébét a magyar csatornákon

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kiemelten foglalkozik a világbajnoksággal, valamennyi csatornán megjelenik majd a sportesemény, de főként az M4 Sporton és az M1-en – közölte az MTVA vezérigazgatója.

Vaszily Miklós elmondta, az idei világbajnokságot a külhoni magyarok nem követhetik az említett csatornákon.

Kifejtette, a nemzetközi szövetséggel (FIFA) kötött szerződés csak az adott ország határain belüli közvetítésre jogosít fel. Hangsúlyozta, ezt a megállapodást még 2005-ben kötötték, és – 2012-ben – 2018-ig hosszabbították meg.

Tavaly már egy új szerződést kötöttek az európai szövetséggel (UEFA) és a FIFA-val, így az ősszel kezdődő Nemzetek Ligája-találkozókat a környező országokban is követhetik magyar nyelven.

Az oroszországi vébére vonatkozó szerződést azért sem lehet módosítani, mert nem közvetlenül szerződött az MTVA, hanem az Eurovízión keresztül – fűzte hozzá.

nyitókép: MTI

Olvasói sztorik