Magyar foci

Utolsó lett, így kiesett a Vasas

A Honvédnak nem okozott gondot a győzelem megszerzése, ám így is lemaradtak a dobogóról.

NB I, 33. forduló:

Budapest Honvéd–Vasas 3-1 (0-0)
Budapest, Bozsik-stadion. Játékvezető: Solymosi Péter.
Budapest Honvéd: Gróf – Holender, Baráth, Bobál D., Gazdag, Ikenne-King (Kovács N., 80.) – Banó-Szabó (Májer, 86.), Pölöskei Zs., Heffler T. – Lanzafame (Danilo, 78.), Eppel. Vezetőedző: Supka Attila.
Vasas: Nagy – Risztevszki, James, Vaskó – Hangya, Vida, Egerszegi, Barczi, Murka (Pavlov, a szünetben) – Ádám, Gaál. Vezetőedző: Michael Oenning.
Gólszerzők: Eppel (53.), Lanzafame (65.), Holender (76.), illetve Gaál (88.).

Az NB I zárófordulójában a Honvéd a dobogóért küzdött, a Vasas számára pedig a bennmaradás volt a tét a Bozsik-stadionban. Ennek ellenére sok izgalmat nem hozott a találkozó, mert a hazaiak simán nyertek 3-1-re.

A vasasfc.hu tudósítása szerint az 53. percben Lanzafame bal oldali beadását Eppel mellre vette, majd elemi erővel a bal felső sarokba bombázott, 1-0. A 65. percben Vaskót látta szabálytalannak a játékvezető a 16-os vonalánál, középen, a szabadrúgást pedig Lanzafame jobbal a jobb felsőbe csavarta, 2-0.

Drámai meccs: öngólokkal esett ki a Balmazújváros
Elképesztő fordulatok jellemezték az összecsapást.

A 76. percben dőlt el minden: Holender közelről bombázott a léc alá, 3-0. A 88. percben még szépítettek a vendégek: Gaál volt a gólszerző, aki lecsapott egy rövid hátrapasszra, elvitte Gróf mellett a labdát és az üres kapuba lőtt.

Sikere ellenére a tavalyi bajnok Honvéd lemaradt a dobogóról, csak negyedik lett, a Vasas viszont három ott töltött szezon után az utolsó helyen búcsúzott az élvonaltól.

Címlapkép: Budapest Honvéd FC

Olvasói sztorik